Federerova sramna reklama upućena Đokoviću jer će postati najbolji svih vremena!

Rodžer Federer na udaru je kritika, a ništa bolje nije prošao ni njegov sponzor zbog indirektne prozivke na račun Novaka Đokovića.

Čuveni svetski proizvođač satova rešio je da kroz naraciju „o najboljem svih vremena“ napravi veličanstveno predstavljanje Federera, koji je na pragu da izgubi tron najuspešnijeg na Grend slemovima.

Federer i Nadal imaju po 20 titula, Novak Đoković 19 i izjednačiće se ukoliko pobedi Matea Beretinija u finalu Vimbldona u nedelju od 15 časova.

Federer je mnogo puta do sada govorio u prošlosti kako mu je cilj da bude najuspešniji svih vremena, rekorder po broju Grend slemovima, ali kako se Novak približava, narativ se seli na „stil igre“.

„Na koji način merimo veličinu? Brojem titula? Brojem osvojenih grend slemova? Možda, Ali ne samo njima. Neke stvari brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće moći da pokažu da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to iko ikada činio. Brojke neće pokazati da je on najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje elegancije na terenu, ali i van njega. Istina je da, šta god večna lista da pokaže, njegova legendarnost može samo da raste. Jer, vremenom će zaostavština Rodžera Federera biti veća od bilo kog broja“, stoji u tekstu koji prati spornu reklamu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Portal Sportskeeda ispratio je i reakcije na društvenim mrežama, naročito su bili aktivni navijači Nadala i Đokovića, koji su prozivali Švajcarca i njegovog sponzora zbog toga što na veštački način žele da utvrde kult ličnosti, iako su mu mnogi rekordi odavno oboreni, a najvažniji je pred padom.

„Rodžer je sam trebalo da stavi veto na ovu reklamu i da se ona ne emituje, ovo je neprijatno, kako to da sada nije važan broj Grend slemova“, samo su neki od komentara na globalnom nivou.

Nova.rs