Evo zbog čega je Novaku odbijena viza, napokon poznato kad će biti kraj ove sage!

Do večerašnjeg saslušanja Đoković neće biti u pritvoru, slučaj prebačen na Savezni sud

Pravna borba Novaka Đokovića na australijskom tlu se nastavlja. Posle odluke ministra za imigraciju Aleksa Houka da poništi vizu za ulazak u Australiju najboljem teniseru sveta, slučaj je vraćen sudiji Keliju.

Pravni tim Novaka Đokovića je spremio odbranu i uložio žalbu, čime je dobio na vremenu, i čak bismo se usudili da kažemo izvojevao malu pobedu.

Jedan od branilaca Novaka ĐokovićaNikolas Vud je, između ostalog, istakao da je ministar Houk ukinuo vizu njegovom klijentu zbog iracionalnog straha.

"Ministar ima iracionalan strah. Plaši se ako Novak ostane i bude igrao da će to staviti u dobar položaj antivaksere, odnosno da će se ta populacija uzbuditi“, poručio je Nikolas Vud.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On je dodao da se njegov klijent oseća dobro, ali i da mu se žuri. On je istakao da bi Novak trebalo da se pojavi na terenu u ponedeljak ili utorak, da vreme izmiče i da je zbog toga vrlo zabrinut. Novi dogovor je da Novak Đoković neće biti u pritvoru i da će večeras u 22.00 po srednjoevropskom vremenu pojaviti pred imigracionim vlastima na razgovoru. Deportacija je odložena, do nje neće doći dok sud ne donese konačnu odluku. Međutim, državni organi su predložili da posle tog razgovora Novak Đoković ponovo ode u pritvor, najverovatnije u istom smeštaju u kom je bio prvi put, po sletanju u Australiju.

Vrlo napetu atmosferu tokom saslušanja Đokovićeve strane pokušao je da smiri i relaksira sudija Keli. On je izneo dokumente koje poseduje posle Houkove odluke o ukidanju Đokovićeve vize i podnesak vlade. Pokazao je i dokument pod nazivom „poverljivo“ koji nije želeo da pročita.

Advokati našeg tenisera predložili su da se svi dokazi pred sud donesu tokom narednog dana i da se suđenje održi odmah u nedelju, kako bi Đoković imao vremena da, nadaju se oni, nastupi na Australijan openu.Izbor urednika

Sud treba da odluči o terminima, ali i o tome hoće li se proces nastaviti pred sudijom Kelijem ili će se sve "prebaciti" na drugi sud i na drugog sudiju.

Posle odluke Aleksa Houka da ukine vizu Novaku Đokoviću, tokom dana se oglasio i premijer Australije Skot Morison. On je istakao da Hokova odluka podržava žrtvovanje Australijanaca tokom pandemije.

„Razumem razloge na osnovu kojih je, nakon pažljivog razmatranja, ministar za imigraciju Aleks Hok ukinuo vizu gospodinu Novaku Đokoviću. Pandemija virusa korona bila je neverovatno teška za svakog Australijanca, ali mi smo se držali zajedno i spasli živote i ono od čega živimo. Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najveću stopu vakcinacije u svetu. Naša stroga politika zaštite granica sačuvala je zdravlje Australijanaca i pre pojave kovida, ali i sada, tokom pandemije", istakao je Morison i dodao da, zbog očekivanog nastavka pravnog postupka koji je u toku, neće davati dalje komentare u vezi sa Đokovićevim slučajem.

Sudija Keli je u jednom trenutku bio prilično nervozan, čak je i prekinuo suđenje zbog disonantnih tonova. Na kraju je odlučeno da ceo slučaj bude prebačen na Savezni sud.

Mozzartsport