Evo zašto u Zvezdi ne vole arbitra koji će deliti pravdu na 167. večitom derbiju

Verovatno i najteži zadatak u ovom trenutku u Srbiji pripao je Srđanu Jovanoviću, on će biti glavni sudija na "Večitom derbiju"

Kada se igra "Večiti derbi", to je praznik fudbala u Srbiji. Naredni "praznik" će biti i veoma važan, jer može odlučiti o samoj tituli u Superligi. Zvezda je prva, Zvezda je domaćin, ali ne sme se olako otpisati ni Partizan.

Verovatno je u ovom trenutku najteže i Srđanu Jovanoviću, na koga je veliko breme pošto će biti glavni arbitar na predstojećem, odlučujućem, 167. Večitom derbiju.

Otkako je Milorad Mažić sa svojim timom napustio Srbiju i otišao da sudi u dalekoj Kini, potom postao i glavni čovek sudijske organizacije na Kipru, Srbija nije uspela da uspostavi valjani legitimitet, tačnije, nije se našao neko ko će se probiti poput ovog arbitra iz Vrbasa.

Posle čekanja, posle dosta utakmica, iz gomile drugih iskočio je Srđan Jovanović, koji je i dobio epitet najboljeg srpskog sudije, zbog koga i ne čudi što će upravo on deliti pravdu u 167. Večitom derbiju.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvezda je tražila od Piksija da on ne bude delegiran, ali to jednostavno nije bilo moguće. Jovanović je arbitar koji iza sebe ima dosta utakmica Ligi šampiona, Ligi Evrope, ali i generalno internacionalnim takmičenjima, ali bez obzira na sve, on će ovoga puta morati da prizna da ispred sebe nema nimalo lak zadatak, te da će biti teško, jer ovaj derbi može odlučiti o tituli.

Inače, ovo je Jovanoviću i njegovom timu četvrti put da dele pravdu na najvećoj utakmici u srpskom fudbalu, a upravo je jedan, od prethodna tri i bio slučaj zašto ga je ekipa Zvezde "omrzla", dok je on i "zaslužan" zašto je iz Partizana otišao Savo Milošević.

Reklo bi se da izaziva reakcije, ali Srđan Jovanović je trenutno ono najbolje što Srbija može da pruži kada je u pitanju fudbalski sudija.

Ovo je bio jedan derbi kada je pobedu odnela ekipa Partizana, a ali je ostalo pitanje u kojoj meri je na ishod uticao upravo Srđan Jovanović, glavni arbitar. Pri rezultatu od 0:0, posle jednog kornera, Vladimir Stojković je "zaplivao", posle skoka na koji je išao i Žander, lopta se odbila i došla do Nemanje Milunovića kome nije bilo teško da je plasira u praznu mrežu.

Tada se oglasio zvižduk, Jovanović je signalizirao faul nad golmanom Vladimirom Stojkovićem, a Partizan je kasnije uspeo da postigne dva gola i odnese pobedu u ovom meču. Kasnije je i sudijska komisija utvrdila da prekršaja nije bilo, te da je Jovanović načinio grešku. Pre derbija, na sastanku koji su imale uprave večitih sa sudijama u prostorijama FSS, Zvezdan Terzić, je nazvao Jovanovića partizanovcem.

Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol - rekao je Terzić tada.

Telegraf.rs