Evo zašto Pešić ne vodi Bjelicu na Eurobasket

Bjelica je jedan od četvorice igrača koji su otpali

Iako je prethodne sezone osvojio titulu u NBA ligi, ujedno u međuvremenu postao i kapiten, Nemanja Bjelica se nije našao na spisku Svetislava Pešića za odlazak na Evropsko prvenstvo!

Razlog je povreda novog košarkaša Fenerbahčea, što je za zvaničan sajt Košarkaškog saveza Srbije potvrdio prof.dr Dragan Radovanović.

Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje - poručio je Radovanović.

Takođe, doktor nacionalnog tima otkrio je i kakvo je stanje sa Nemanjom Nedovićem i Nikolom Milutinovim.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu. Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje.

Podsetimo, na spisku se nalaze: Vasilije Micić, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

(Telegraf.rs)