Evo zašto je Pešić otišao u Tursku, nije sve u novcu…

Aleksandar Pešić je ozvaničio prelazak u turski Karagumruk, a još pre nekoliko dana bilo je jasno da od povratka u Crvenu zvezdu nema ništa

Pregovori sa šampionom Srbije su postojali i bili ozbiljni, a odluka za prihvatanje inostrane ponude nije bila uzrokovana novcem jer je u pitanju slična zarada.

U dogovoru sa porodicom, iskusni centarfor se okrenuo izazovu igranja protiv Galatasaraja, Fenerbahčea, Bešiktaša...

Prema saznanjima Žurnala, Pešić će u Karagumruku imati platu od 700.000 evra godišnje, plus bonus od 100.000 za potpis. Crvena zvezda je nudila 600.000-650.000 i jasan projekat da bude vođa napada.

Direktori Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela vodili su intenzivne pregovore, sa napadačem se čuo i trener Dejan Stanković, a on je na kraju odlučio da se zahvali.

Pešić nije zatvorio vrata Crvene zvezde za budućnost, sve je u pregovorima bilo korektno sa obe strane i prijateljstvo građeno od 2017. do 2018. godine je samo dodatno učvršćeno.

Ko bi mogao da se i naljuti na Aleksandra, kad se ima u vidu da je u leto 2018. godine izašao klubu u susret pristajanjem da ode van Evrope kako bi moglo da se realizuje obeštećenje od oko četiri miliona evra. Al Itihad nije bio njegov izbor, ali sagledao je širu sliku i pomogao Zvezdi...

SportskiŽurnal