Evo zašto je Interovo krilo idealno pojačanje za Crvenu zvezdu

Dobar posao je i kada ne možeš mnogo da izgubiš.

Aksel Bakajoko će od ponedeljka i zvanično postati član Crvene zvezde, ali, da li je ovo dobro pojačanje ili samo dobar posao crveno-belih, ili će biti oba?

Za početak, važno je istaći da Bakajoko neće biti na listi onih preplaćnih stranaca, sa godišnjim primanjima od 150.000 evra, imaće oko tri puta manju platu od Gelora Kange.

Drugo, na stadion "Rajko Mitić" stiže bez obeštećenja, ali će Interu pripasti 15% od naredne prodaje, što je, opet odlično za Crvenu zvezdu.

Bakajoko je rođen u Parizu, ali se još kao 16-godišnjak preselio u Italiju, u akademiju Intera. Za prvi tim Intera zabeležio je jedan zvaničan meč, bilo je to protiv Sparte iz Praga u Ligi Evrope 2016. godine, a kasnije je išao samo na pozajmice.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Najpre je kao 19-godišnjak prešao u francuski Sošo, da bi potom dve sezone proveo u Sent Galenu.

U karijeri je odigrao 149 utakmica, postigao je 22 gola i dodao 12 asistencija. Može da pokriva obe krilne pozicije, ali se bolje snalazi po desnoj strani, gde će i zameniti Spiridonovića, a ne treba zaboraviti ni da El Fardu Ben ima dozvolu za odlazak.

Sve u svemu, kada se podvuče crta, načelno besplatan dolazak 22-godišnjeg brzog krila, sa prihvatljivom platom, i sa 15% od narednog transfera, može se reći da je i više nego dobar posao.

Sada još samo da  se pokaže kao i više nego dobro pojačanje na terenu...

Sportkse.net