Evo šta je potrebno da Zvezda “prezimi” u Evropi

Napoliju pobeda garantuje prvo mesto u Grupi C, sigurno ide dalje i sa remijem, može čak i uz poraz, ali ako Pari Sen Žermen izgubi u Beogradu..

Ako minimalan poraz na Enfildu isprate i bar tri Napolijeva gola, što znači da mu odgovaraju rezultati 3:4, 4:5, 5:6… Poraz sa dva gola razlike ga izbacuje u Ligu Evrope.

Pari Sen Žermen sigurno ide dalje sa pobedom, može tako i do prvog mesta osim ako Napoli ne slavi na Enfildu. Ako izgubi može dalje pod uslovom da Liverpul ne pobedi Napoli. Bod mu igra i ako Liverpul pobedi Napoli sa dva ili više golova razlike, pa čak i sa jednim, ali ako Italijani ne postignu više od dva gola. Dakle, Pari Sen Žermenu bi i bod bio dovoljan ako bi Liverpul savladao Napoli sa 1:0, 2:1 i 3:2.

Liverpul mora da pobedi da bi prošao dalje. Ako i PSŽ slavi u Beogradu, Liverpulu igra samo pobeda od 1:0 ili sa ubedljivijom gol razlikom. Dakle, ako PSŽ slavi u Beogradu, Liverpulu ne igra 2:1, 3:2, 4:3… Ako PSŽ uzme bod stvara se trokrug u kome je Liverpul svakako prvi.

Crvena zvezda ide dalje ako pobedi Pari Sen Žermen, a Liverpul izgubi od Napolija. Ne igra joj čak ni remi na Enfildu, jer Redsi imaju bolju gol razliku u međusobnim duelima.

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: