EVO ŠTA JE PIKSI REKAO NAKON POBEDE! “Neću da čujem nijedan povišen ton, budimo gospoda”

Selektor Orlova je insistirao da se trijumf ne slavi u hotelu

Slavili su fudbaleri reprezentacije Srbije pobedu nad Portugalijom u svlačionici, slavili su zatim i u autobusu na putu ka hotelu, ali ne i u tamo gde su bili smešteni. Barem ne tako javno...

Razlog za to su gospodske reči selektora Dragana Stojkovića Piksija koje je uputio reprezentativcima, a koje je u javnost pustio poznati sportski novinar i aktuelni direktor medijske službe FSS Nebojša Petrović.

Slavlje se završava ovde u svlačionici. Neću da čujem nijedan povišen ton kad se vratimo u hotel. Budimo gospoda i pokažimo poštovanje prema ljudima koji su nas ugostili i protivniku koji je izgubio. Hoću da i ova pobeda bude pobeda sa stilom. Uostalom, ovo je samo prvi korak. Najlepše sledi u Kataru - prenosi Petrović na svom Fejsbuku Piksijeve reči.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnebojsa.petrovic.5074%2Fposts%2F10159825941232318&show_text=true&width=500

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Inače, selektor je imao i moćan govor u svlačionici gde su fudbaleri slavili tako što su pevali "Dajte Brazil da se igramo."

Samo malo, da vas pitam ovako pošteno: " Da li ste vi normalni? Šta radite ovo? Ma idi..." - rekao je Piksi uz osmeh.

Inače, Piksi je posle meča rekao novinarima:

Govorili smo od početka da je ovaj meč finale, tako je i bilo. Znali smo da je jedino taj rezultat onaj koji nas vodi na željeno mesto. Imali smo mentalnu snagu, taktičku zrelost, discipinu, poštovanje svih principa koje sam tražio, sve to donelo je to da Srbija treba da bude ponosna. Nemamo limit, posle ovoga analizirati sve što je urađeno, a urađeno je perfektno. Ušli smo sa Portugalom u finiš kvalifikacija, a ova utakmica pokazala ko je bolji, i da smo zaslužili da idemo na Mundijal. Imamo potencijal za mnogo veće stvari - jasan je bio selektor Orlova.

(Telegraf.rs)