Evo koliko para i koliko bodova donosi pobeda Zvezde protiv Evrope

Crveno-beli kreću u novu evropsku sezonu od 21.00 na Marakani

Crvena zvezda počinje svoju evropsku priču za novu sezonu. Protivnik je šampion Gibraltara, Evropa i može se reći da su crveno-beli imali sreće na žrebu i da su dobili rivala koji će im dobro doći kao zagrevanje za ozbiljnije izazove.

Gde i kada se igra?

Meč se igra od 21.00 na stadionu Rajko Mitić.

Neće biti publike

Zbog pandemije korona virusa neće biti publike na stadionu.

Ko prenosi meč?

Meč uživo možete da gledate na RTS 1 i Arena sport 2.

Ko sudi?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Glavni arbitar meča biće Kipranin Timoteos Kristofi, a pomagaće mu takođe arbitri sa Kipra.

Kakva su pravila?

Pošto od ove sezone u prva tri kola kvalifikacija za Ligu šampiona odlučuje samo jedan meč, pobednik posle 90 minuta ide dalje. Ukoliko posle 90 minuta bude nerešeno, igraju se produžeci, a ukoliko ni posle 30 dodatnih minuta ne bude pobednika, o prolasku u narednu rundu odlučivaće penali.

Koliko novca i bodova Zvezdi donosi pobeda nad Evropom?

Samim učešćem u kvalifikacijama Zvezda je dobila 260.000 evra, kao i Evropa. Prolaz prvog kola donosi još 280.000 evra, tako da je i taj aspekt izuzetno bitan.

Zvezda bi pobedom mogla da zaradi još dva dodatna boda za UEFA koeficijent. 1.5 bodova dobija samim učešćem u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a pobedom bi to mogla da poboljša za 0,5 bodova. Na UEFA rang listi je svaki bod bitan, jer može da bude značajan za raspodelu novca u slučaju ulaska u grupnu fazu LŠ, ali će to doprineti i poboljšanju nacionalnog koeficijenta, koji je ove sezone nikad bitniji. Ulazak u produžetak donosi po bod za obe ekipe, a poraz vredi 0.5 bodova.

Očekivani sastavi timova

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degene, Rodić, Sanogo, Vulić, Ivanić, Spiridonović, Katai, Ben

Evropa: Emilio, Žoli, Sančez, Olmo, Olivero, Karaskal, Kuiljo, Voker, Rosa, Home, Dimas

Koje su kvote?

Reč trenera

Dejan Stanković:

Uvek sam spreman za neko sutra, nećemo sada poleteti, posle četiri utakmice. Spartak je bila lepa utakmica, videli smo i da nešto škripi, ovde smo se našli i zbog Evrope i zbog Evrope kao tima. Počinjemo nešto za šta Zvezda živi, živi i od prvenstva, ali evropske utakmice su nešto posebno. Radili smo mesec i nešto da uđemo ovde, nema opuštanja, voleo bih da pristup bude onakakv kakav je potreban Crvenoj zvezdi. Samo pristup da bude dobar i to je dovoljno da budemo optimisti - naglašava trener crveno-belih.

(Telegraf.rs)