Evo koliko je Zvezda trenutno bolja od Partizana

Razlika između ova dva kluba je oko 100 mesta u ovom trenutku

Fudbal, kao i celokupni sport u globalu, sve više se posmatraju kroz statistiku i određene kategorije koje su ispunjene ciframa. Zbog toga postoji i "Opta", analitička kuća koja se bavi raznim stvarima, a prvenstveno pitanju - ko je trenutno najbolji klub na svetu?

Opta svoju listu najboljih klubova na svetu menja na svakih sedam dana, odnosno, apdejtuje rezultate koji se dešavaju, a tiču se pitanja, kolike su verovatnoće da će ekipa postići gol na meču. Drugim rečima, koja ekipa je najjača u ovom trenutku, kada se radi o domaćim prvenstvima.

Trenutno se na prvom mestu po ovom parametru nalazi Mančester siti sa ocenom 100, dok iza njega sledi Bajern, koji je bio na prvom mestu, ali lošiji rezultati su ga koštali istog, sa skorom od 99.2. Treće mesto suvereno drži Napoli, pa slede Real, Arsenal, Barselona...

Kada je reč o srpskim klubovima, trenutno je najbolje rangirana ekipa Crvene zvezde koja se nalazi na visokom 31. mestu sa skorom od 88.7, dok, njihov najveći rival, ekipa Partizana zaostaje skoro čitavih 100 mesta, jer se nalaze na 131. mestu na svetu sa skorom od 81. Oni su u odnosu na prethodni ranking pali za 11 pozicija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Najbolji klub sa Balkana uz Crvenu zvezde jeste Dinamo Zagreb koji se nalazi na 62. poziciji.

(Telegraf.rs)