Evo koliko je zaradila Nišlijka koja je napravila ČUDO na Vimbldonu

Srpska teniserka napravila rezultat karijere

Natalija Stevanović se plasirala u treće kolo Vimbldona i nastavila je svoju bajku, pošto je pobedila Tamaru Korpač sa 2:0.

Iako je pre godinu dana njena karijera bila neizvesna, jer je imala operaciju jetre i pola stomaka joj je bilo isečeno, kako je sama pričala, izdigla se nestvarno i poput feniksa sada sa 28 godina igra tenis karijere.

Glatko je prošla sva tri kola kvalifikacija, a potom u prvom kolu eliminisala nekada prvu teniserku sveta i finalistkinju Vimbldona Karolinu Pliškovu.

Sada je bila bolja i od Tamare Korpač, koju je savladala sa 7:5, 7:5, čime je nastavila seriju od 10 vezanih osvojenih setova na Vimbldonu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ovaj rezultat donosi Nataliji i ozbiljnu zaradu. Naime, ona je tokom karijere je do sada zaradila 419.000 dolara, a sada će samo od Vimbldona za plasman u treće kolo zaraditi najmanje 153.000 evra!

Takođe, ovaj rezultat joj donosi i renking karijere. Ona je i posle dolaska na Vimbldon imala rekordan renking, pošto je na 225. mestu, ali je posle velikog uspeha koji je napravila čeka skok od najmanje 80 mesta. Prema trenutnoj prognozi Natalija je na 143. mestu na VTA listi, što joj je novi rekord.

Ukoliko napravi novo čudo, mogla bi da dođe i na prag Top 100!

Njen duel sa Petrom Kvitovom na programu je u subotu i to je nova prilika za nastavak bajke i ispisivanja novih čuda.

Ako Natalija nastavi da igra kao do sada, ni to novo čudo nije nemoguće.

(Telegraf.rs)