Evo koliko je FSS zaradio od plasmana na svetsko prvenstvo

Milioni stižu u kasu srpske kuće fudbala posle pobede u Lisabonu

Pobedom u Lisabonu, fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na veliko takmičenje posle četiri godine i istovremeno obezbedila izvanrednu novčanu nagradu.

Pored premije od milion evra koju im je obećao lično predsednik Aleksandar Vučić uoči poletanja za Portugaliju, Orlovi su ove nedeljne večeri pobedom na "Lužu" nas Portugalcima Fudbalskom savezu Srbije obezbedili sjajnu zaradu od čak 12 miliona dolara.

Toliko, naime, iznosi premija koju FIFA dodeljuje svakoj od 32 reprezentacije koje su se plasirale u Katar i to po modelu 10 miliona za sam plasman + 2 miliona za pripreme svake selekcije.

Inače, nagradni fond za Svetsko prvenstvo u Kataru trebalo bi da iznosi oko 700 miliona dolara, što je čak za 22 odsto više nego u odnosu na Mundijal u Rusiji 2018. godine. Iznos određen za osiguranje igrača i naknadu klubovima biće određen naknadno.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Spomenimo i da će pobednik Mundijala zaraditi 50 miliona dolara, dok su, primera radi, Francuzi pre dve godine inkasirali 38, a Nemačka posle slavlja u Brazilu 2014 - 35 miliona zelenih novčanica.

Plasman u osminu finala donosi još dva, a četvrtfinale dodatnih šest miliona dolara. Ulazak u polufinale vredan je 25 miliona dolara, treće mesto je 30, finale 40, a titula prvaka 50 miliona dolara.

Telegraf.rs