Evo koga Piksi želi u reprezentaciji iz Crvene zvezde

Iz dobro znanog problema ne igraju za Orlove.

Na današnjoj konferenciji za medije, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je o tome zašto nema igrača večitih rivala u nacionalnom timu.

Uprkos sjajnim rezultatima na evropskoj sceni, nijedan fudbaler Crvene zvezde i Partizana ne nalazi se među Piksijevim izabranicima, a selektor Orlova je objasnio i zbog čega.

- Iskreno, meni se dosta igrača sviđa i iz Zvezde i iz Partizana, njihov kvalitet i forma. Ali ti igrači koji se meni sviđaju, oni ne mogu da igraju za Srbiju. Probali smo, pričali sa UEFA, ali ne mogu, imaju neke druge pasoše. Naravno da pratimo sve, ali u poređenju sa grupom koju znate, mislim da je jasno svima u čiju korist taj kvalitet ide. Daleko od toga da nemam respekt ili da ne poštujem sve te igrače, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača, tako da ne morate da činite neke ustupke i balans. Ja nemam taj problem da kažem. I ovo je takmičenje po meri Zvezde i Partizana, Liga šampiona traži nešto više - prokomentarisao je Stojković.

Mnogi su se zapitali na koga je Piksi mislio, ali odmah je bilo jasno da je reč o Mirku Ivaniću. Zna se koliko Piksi ceni fudbalske kvalitete bivšeg igrača BATE Borisova.

Iako ima pasoš Srbije, Ivanić ne može da igra za naš nacionalni tim, jer je već nastupao za Crnu Goru i tako zatvorio sebi vrata da debituje za Orlove.

Podsetimo, Zvezdin vezista više ne igra za Sokolove, pošto je odbio da se nađe u timu protiv tzv. Kosova.

Osim Mirka, nema sumnje da bi Dragan Stojković u reprezentaciji rado video kapitena crveno-belih Milana Borjana, reprezentativca Kanade, kao i Mioša Degeneka, koji brani boje selekcije Australije.

Srbijadanas