Evo ko je potencijalni protivnik Srbije ukoliko Orlovi pobede Italiju

Meč Turske i Francuske počinje tačno u podne

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 18 časova iga svoj meč osmine finala na Evropskom prvenstvu, a dan ranije, tačnije u subotu, Orlovi će saznati potencijalnog rivala u četvrtfinalu.

Srbija će u slučaju pobede nad Italijom igrati protiv boljeg iz duela Turska - Francuska koji počinje danas tačno u podne. Podsetimo, u ovom kosturu za potencijalno polufinale nalazi se i Slovenija.

Što se tiče samog meča Turaka i Francuza, ovi prvi će biti lišeni pomoći Šejna Larkina koji se vratio za Istanbul i moraće na operaciju prsta. Takođe, selector Turske Ergin Ataman bunio se zbog termina meča koji je njegova selekcija, kao drugoplasirana iz grupe A.

Promena vremena početka utakmice je veliko nepoštovanje prema nama. Taj raniji termin je došao kao cilj da se naše pristalice spreče da napune dvoranu. Ipak, verujem da će naši ljudi koji žive u Nemačkoj da se žrtvuju i da će doći da nam pomognu - rekao je Ataman.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nedugo posle ove utakmice, od 14.45 sastaće se Slovenija i Belgija, termin od 18 časova rezervisan je za domaćina Nemačku i Crnu Goru, dok će Španija i Litvanija od 20.45 na teren.

Telegraf na Evrobasketu ima dva izveštača, a ovde možete da pratite sve najnovije informacije i ekskluzivne priče sa lica mesta.

(Telegraf.rs)