Evo kako je Zvezda zaradila preko 10 miliona € od transfera

Crveno-beli sada mogu mirno da čekaju proleće, pošto deluje da je finansijska konstrukcija zaokružena transferima Marka Lazetića i Njegoša Petrovića

Crvena zvezda je u zimskom prelaznom roku napravila dva transfera koja će joj omogućiti mirno proleće, gde neće morati da brinu o finansijskoj konstrukciji.

Samo od transfera Marka Lazetića, crveno-beli bi trebalo da zarade 5,5 miliona evra, kada se aktiviraju sve klauzule, dok će od transfera Njegoša Petrovića u Granadu inkasirati dodatnih 1,5 miliona evra.

Kada se uračunaju i transferi iz letnjeg prelaznog roka, Željka Gavrića u Ferencvaroš za 1,2 miliona evra i Nikole Krstovića u Dunajsku Stredu za 400.000 evra, to je samo od prodaje 8,6 miliona evra.

Međutim, Zvezda će u martu dobiti i 1,1 milion evra od transfera Srđana Babića u Almeriju, pošto je ispunjen uslov za obavezan otkup po broju odigranih utakmica, tako da će crveno-belima leći i dodatna milionska svota iz Španije od transfera defanzivca, pa se tako brojka penje na 9,7 miliona evra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ali, ni to nije sve, pošto je od nekoliko drugih transfera svojih bivših igrača Zvezda dobila i solidan novac od sredstava solidarnosti, pa je tako prelazak Dejana Joveljića u Los Anđeles Galaksi, Marka Grujića u Porto, Nemanje Radonjića u Benfiku, kao i Ivana Ilića u Veronu, doneo je Zvezdi zbirno 1,3 miliona evra, pa je cifra tako zaokružena na 11 miliona evra.

Nedavno je o ovome govorio i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, koji je otkrio i da je Zvezda od UEFA zaradila 12 miliona evra, a da je uz sponzorske ugovore samo ove sezone prihodovala 30 miliona evra.

Zvezdin prihod od transfera ove sezone

Željko Gavrić (Ferencvaroš) - 1,2 miliona evra

Nikola Krstović (Dunajska Streda) - 400.000 evra

Marko Lazetić (Milan) 5,5 miliona evra

Njegoš Petrović (Granada) 1,5 miliona evra

Srđan Babić (Almerija ga otkupljuje u martu) - 1,1 milion evra

Sredstva solidarnosti (Dejan Joveljić, Marko Grujić, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić) - 1,3 miliona evra

Ukupno - 11 miliona evra

(Telegraf.rs)