Evo kako je Terzić pregovarao sa Rusima oko Baneta Ivanovića

Isplivalo.

Branislav Ivanović, srpski defanzivac, mogao je lako da završi u Saturnu 2006. godine, umesto u moskovskoj Lokomotivi, otkrio je bivši trener tog kluba Sergej Žukov.

Ruski stručnjak je otkrio da je tada došao da gleda OFK Beograd zbog Duška Tošića, ali je izbor pao na Baneta.

- Tražio sam levog beka za Saturn i otputovao sam u Srbiju da gledam Duška Tošića. Video sam, nije loš igrač, ali Branislav Ivanović mi se još više dopao. Posle utakmice sam seo sa tadašnjim predsednikom OFK Beograda, Zvezdanom Terzićem i rekao mu: “Hajde da pričamo o transferu Ivanovića”. Rekao je da možemo da pričamo, na šta sam se nadovezao sa: “Kupujem ga”. Pitao me je šta je sa Tošićem, a rekao sam mu samo “ne, Ivanović” - prisetio se Žukov.

To je bilo vreme kada internet nije bio baš toliko dostupan, a informacije su sporije tekle.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Dogovorili smo se oko obeštećenja od 1.700.000 evra, kao i mesečne plate od 30.000. Rukovali smo se i vratio sam se u Rusiju, samo da bih saznao da je Saturn dobio novo rukovodstvo i da sam otpušten. Ivanović je završio u Lokomotivi, verovatno za veći novac - požalio se Žukov.

Poznato je šta je kasnije bilo, Ivanović je preko Moskve stigao do Čelsija, gde je postao jedna od legendi kluba.

Što se tiče Saturna, u januaru 2011. je bankrotirao, od 2014. se ponovo aktivirao, a sada se bori za opstanak u drugoj ligi, grupa Centar.

Srbijadanas