Evo kako će IZGLEDATI novi Zvezdin grb sa tri zvezdice (FOTO)

Biraju člamovi kluba.

Mnogo pažnje privukla je u zvezdaškoj javnosti treća zvezdica koju su naši fudbaleri ponosno prišili krajem sezone iznad Zvezdinog grba. Upravo zato članovi kluba će birati jedno od tri ponuđena rešenje, a dizajneri koji su kreirali idejna rešenja novog grba rekli su nešto više o svakom od njih.

Odluka kluba doneta na inicijativu članova Skupštine jeste da članovi Crvene zvezde učestvuju u kreiranju grba koji će biti aktuelan od sezone 2020/21. Svi zvezdaši koji se učlane u klub ili obnove članstvo će steći privilegiju da kroz glasanje u Zvezdinoj aplikaciji za mobilne telefone odluče kako će izgledati naš grb. Članovi kluba će birati jedno od tri ponuđena rešenja rasporeda zvezdica iznad grba, glasanje će trajati 28, 29. i 30. juna.

Kako naglašavaju dizajneri idejnih rešenja novog grba bitno je istaći da se kod svakog od tri predloga u potpunosti zadrzava postojeći oblik samog grba, kao i kolorni kod, izmene se odnose samo na deo koji se tiče kompozicije zvezdica.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kod prvog rešenja zadržava se veličina zvezdica i razmak izmedju istih sa postojećeg grba sa dve zvezdice, a razlika je u tome što je u horizontalnoj orijentaciji dodata jedna zvezdica. Na ovaj način zadržavani su veličina i razmak zvezdica, uz dodatak treće zvezdice.

U drugom predlogu zadržava se veličina zvezdica, a dodatna, treća, postavljena je u sredinu iznad dve bočne zvezdice. Na ovaj način dobija se uniformisana konstrukcija, gde trougao koji čine zvezdice odgovara špicu koji čini donji deo grba. Takođe, podignuta zvezdica naglašava izuzetno dostignuće i posebnost osvajanja tridesete titule.

Zvezdice su kod trećeg predloga postavljene u istoj kompoziciji i odnosu kao kod prvog predloga, s tim što je kompozicija veća, tako da sada zvezdice zauzimaju prostor od leve do desne ivice grba. Na ovaj način se potencira sama važnost zvezdica kao simbola dostignuća u okviru grba.

srbijadanas