Evo kada se igra utakmica između Norveške i Srbije

UEFA je i zvanično danas odložila EURO 2020. za sledeću godinu, a u jeku novih događaja pomeren je i baraž za ovo takmičenje koji je trebalo da bude održan krajem marta.

Naravno, nama je ovaj baraž posebno zanimljiv i iz razloga što je Srbija jedan od učesnika i što je trebalo sa Norveškom da odigra polufinale u Oslu 26. marta.

Epidemija korona virusa je naravno otkazala taj meč, a UEFA je odlučila danas da duel između Norveške i Srbije bude pomeren za jun ove godine, naravno ukoliko epidemija sa zlokobnim virusom to dozvoli.

- Nakon sastanka putem video-konferencije sa predsednicima i generalnim sekretarima svih nacionalnih asocijacija u Evropi, UEFA je blizu odluke da se završni turnir Evropskog prvenstva održi od 11. juna do 11. jula 2021. godine. U tom slučaju, baraž dueli, dakle i meč Norveška – Srbija, igrali bi se u junskom terminu 2020. godine (ukoliko situacija sa koronavirusom to dozvoli) - navodi se na sajtu FSS-a.

- To je predlog koji su podržale sve nacionalne asocijacije i očekuje se da Evropska fudbalska unija do kraja dana ozvaniči ovu odluku. Po ovom scenariju, ideja je da se sva nacionalna takmičenja, kao i UEFA Liga šampiona i Liga Evrope, završe do 30. juna 2020. godine - dodaju sa Terazija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Takođe, i termini odigravanja UEFA takmičenja, koja su zakazana za jun i jul 2021. godine (F4 Lige nacija, Evropsko prvenstvo za mlade i Evropsko prvenstvo za žene), biće naknadno određeni.

(Telegraf.rs)