Evo kada će Srbija saznati sa kim će biti u grupi na svetskom prvenstvu u Kataru!

Mali je krug selekcija koje su se već kvalifikovale na naredni Mundijal

Pobedom u Lisabonu, fudbalska reprezentacija Srbije se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru, a tu privilegiju trenutno ima samo devet selekcija na svetu.

Pored domaćina Katara, koji će automatski učestvovati na smotri najboljih fudbalera sveta koja se održava od 22. novembra do 13. decembra 2022. godine, nastup na Mundijalu su zvanično obezbedili još i Nemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija i Srbija.

Svih sedam evropskih selekcija plasirale su se kao pobednici svojih grupa, a očekuje se da im se u ponedeljak i utorak pridruže i Engleska, Italija i Holandija, koje su lideri u svojim grupama uoči poslednjeg kola.

Brazil je zvanično obezbedio plasman kao prvoplasirani u Južnoj Americi, a pitanje je dana kada će mu se pridružiti i Argentina koja ima osam bodova više od trećeplasiranog Ekvadora.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Izvlačenje grupa za Svetsko prvenstvo u Kataru zakazano je za 1. april 2022. godine, i to zbog činjenice da će se u martu igrati mečevi baraža u kojima će, između ostalih i veliki Kristijano Ronaldo, tražiti jednu od preostale tri vize za društvo najboljih.

(Telegraf.rs)