Evo kad je krajnji rok za licenciranje igrača za EVROPU! Zvezda ima još malo vremena

Trojica novih igrača mogu da se registruju za proleće

Ostalo je još devet dana do kraja zimskog prelaznog roka u Srbiji, tako da klubovi imaju dovoljno vremena da pronađu još poneko pojačanje za nastavak sezone.

Ali što se tiče dva najveća naša kluba i preostala dva predstavnika u Evropi, Partizana i Crvene zvezde, danas je finalni dan ako planiraju da dovedu još neko zvučno pojačanje.

Razlog je što večeras tačno u ponoć ističe vreme za licenciranje novih igrača za evropske kupove.

Prema pravilima UEFA, svaki klub koji će igrati u prolećnoj fazi Lige šampiona, Lige Evrope ili Lige Konferencije moći će da registruje trojicu novih igrača.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvezda je, u principu, već ispunila tu kvotu dovođenjem Ohija, Kristijana Pićinija i Nemanje Motike. 

A, još pokušava da dovede Edmunda Ada iz Šerifa. Ukoliko se do ponoći crveno-beli dogovore sa fudbalerom iz Gane, onda jedan iz tog kvarteta novih lica na Marakani neće moći da bude licenciran za Ligu Evrope.

Što se tiče Partizana, u Humsku su tokom zimske pijace stigla dvojica povratnika, obojica vezista – Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović. Samim tim crno-beli imaju prostora do ponoći da angažuju još jedno pojačanje za dvomeč sa Spartom iz Praga i za naredne mečeve, ako preskoče Čehe.

Za sad ne deluje da će u Partizanu posegnuti za još jednim fudbalerom, ali sve može do ponoći da se promeni.

Naravno, mogu Zvezda i Partizan do 11. februara, do kada traje prelazni rok u Srbiji, da angažuju još brdo igrača, tu limita nema, ali ti momci ne bi mogli da igraju Evropu.

Samim tim ne bi bilo ni previše smisla angažovati neko zvučno pojačanje koje bi moglo da igra samo na domaćoj sceni.

Mozzartsport