Evo kad i gde možete gledait prenos utakmice Srbija Portoriko

Orlovi pred srpskim navijačima hvataju zalet za Svetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije ove srede od 19 sati igra pripremni meč protiv Portorika, i to, pred domaćom publikom u "Štark" Areni. 

Navijači u Srbiji imaće priliku da na dalu vide izabranike Svetislava Pešića i isprate ih na Svetsko prvenstvo koje se od 25. avgusta do 10. septembra igra u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Prema rečima selektora, upravo je ovakav meč potreban Srbiji kako bi se navikla na protivnika koji igra drugačije u odnosu na evropske protivnike.

- Odlično smo radili, momci su uložili sav mogući entuzijazam uz dobru koncentraciju. Puno smo razgovarali, naravno fali nam još finalizacija svega ovoga što je prošlo kroz trening. Odigrali smo četiri utakmice do sada, to je bilo po meni dosta dobro za ovu fazu priprema. Sada nas očekuju još tri utakmice. Protiv Portorika ovde u Štark areni, očekujemo da nas malo publika podrži, da nam da vetar u leđa, da nam pomogne da budemo još bolji. Ova utakmica nam puno znači jer je Portoriko ekipa koja igra sasvim drugačije u odnosu na evropske ekipe.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Sa puno kontranapada, uz naravno zonsku odbranu. To je nešto što nama treba da bi se pripremili za Svetsko prvenstvo. U Šenženu ćemo odigrati još dve utakmice, to će nam koristiti i za vremensku adaptaciju i nadam se da posle idemo za Manilu. Treniraćemo tamo, možda organizujemo trening utakmicu sa nekom ekipom iz drugih grupa, to ćemo još videti. Šta je u ovom trenutku najvažnije? Da nastavimo da radimo kako smo do sada radili. Da nas povrede i bolesti zaobiđu, dugačak je put, druga je klima i takva adaptacija traži posebnu koncentraciju.

Meč se igra od 19 sati, a direktan prenos možete pratiti na prvom programu RTS-a.

(Telegraf.rs)

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: