Evo gde možete gledati duel Crvene zvezde i Partizana, utakmica koja će odlučiti ŠAMPIONA ABA lige

Ako ste zamišljali način na koji bi najspektakularnije mogla da se zatvori ova sezona u ABA ligi, teško da biste izabrali nešto drugačije pored pete utakmice između Crvene zvezde i Partizana.

Sastav Dejana Radonjića dobio je prva dva meča pred svojim navijačima, Obradovićevi momci su uzvratili i sve je spremno za poslednji obračun. Ko uzima titulu i ide u ABA ligu (Arena Sport Premium 1, 20.00)?

DEŠAVANJA PRED MEČ

19.40 - Navijači Zvezde su pogrdnim skandiranjima dočekali i Zorana Savića i Uroša Trifunovića.

19.35 - U trenutku kada su izlazili na parket igrači Partizana, pukle su dve petarde, kako javlja reporter sa lica mesta.

19.25 - Statistika kaže da Zvezda nema poraz kada igra majstoricu u ABA ligi. Slavila je ukupno sedam puta, a najmanja razlika u trijumfu bila je upravo - sedam poena, protiv Budućnosti. Partizan ima 2-2 u ABA majstoricama.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

19.24 - Evo i snimka dočeka Milana Gurovića od strane prisutnih navijača.Play Video

Ako želite da gledate video boljeg kvaliteta, molimo vas isključite bloker reklama (Ad Blocker)

0:37

19.16 - Na parketu se sada pojavio i Milan Gurović, koji je dočekan burnim i glasnim aplauzom od strane svih prisutnih.

19.10 - Dobre vesti za sve aktere večerašnje utakmice su i te da od samog starta u dvorani "Aleksandar Nikolić" radi klimatizacija, tako da će za igru biti daleko prijatnije u takvom ambijentu.

19.00 - Pogledajte kako su navijači Zvezde dočekali Aleksu Avramovića, a potom uputili aplauz svom timu.Play Video

Ako želite da gledate video boljeg kvaliteta, molimo vas isključite bloker reklama (Ad Blocker)

0:32

18.59 - Igrači su se sada polako povukli u svlačionice na poslednji dogovor pred zagrevanje koje će uobičajeno početi na oko 30 minuta pred početak utakmice.

18.41 - Ivanović je prvi izašao da se zagreva za početak meča sa dve lopte u ekipi Crvene zvezde. U Partizanu se već zagrevaju Smailagić, Madar, Mur, Trifunović, Zagorac, Avramović i Glas.

18.39 - Naš izveštač sa lica mesta već se nalazi u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde su već pristigli oni najverniji navijači Crvene zvezde. Klub je odlučio da na mestima na kojima neće biti dozvoljeno prisustvo publike stavi zastave i crveno-bele trake, što možete da vidite na slikama ispod.

Ekipa Crvene zvezde cilja novu titulu u regionalnom takmičenju, a Partizan želi da prekine post dug skoro jednu deceniju. Sa najtrofejnijim evropskim trenerom na klupi, mogu svemu da se nadaju, no i domaća ekipa će imati šta da kaže. Dvoboj dva trenera koja znaju kako se osvajaju titule biće slasna poslatica za sve ljubitelje sporta pod obručima.

Naravno, ono što treba iskreno da se nadamo - da će sve proći bez incidenata. Bilo je dosta tenzija koje su okruživale čitavo finale ABA lige, Partizan je već odigrao svoj četvrti meč pred polupraznim "Pionirom", a slična kazna u manjem obimu čeka i Crvenu zvezdu večeras. Ovaj klub se obratio svojim pristalicama danas putem društvenih mreža moleći ih da ne ubacuju predmete na teren i da koriste samo dlanove i glasove kako bi navijali.

Neka košarka pobedi, jer momci iz oba tabora su zaslužili svojim igrama ne samo u ovom finalu, nego čitave sezone da se posle ovog petog meča priča samo o njima. Bilo je tu velikih bravura, poteza... Ne sumnjamo da će tako biti i večeras, kada psihološki teret bude najveći.

Utakmicu će suditi iskusni sudijski trojac koji će činiti arbitri iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Na čelu će se naći Saša Pukl iz Maribora, a pomagaće mu Tomislav Hordov iz Zagreba, odnosno Miloš Koljenšić iz Podgorice.

Dvoboj počinje od 20.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred navijačima Crvene zvezde uz direktan prenos na "TV Arena Sport Premium 1".

(Telegraf.rs)