Evo da li će Zvezda i sledeće godine igrati u Evroligi

Takmičenje na Jadranu prekinuto je kolo pre kraja regularnog dela, usled pandemije korona virusa.

Sudbina sezone ABA lige, zavisiće u dobroj meri od stava Evrolige.

Kako je Đordi Bertomeu najavio da će Evroliga uraditi sve da se do kraja juča završi sezona, verovatno će i ABA liga čekati do poslednjeg momenta da se vidi može li se takmičenje privesti kraju.

Za sada, naredna sezona nije u fokusu Evrolige, ali bi klubovi iz ABA lige mogli da se nadaju, kao i do sada, jednom mestu.

– Nismo fokusirani na narednu sezonu i na specijalne pozivnice. Fokusirani smo da završimo tekuću. Što se tiče Evrolige, mislim da region nema razloga da se plaši da nema poziciju u takmičenju. Oduvek je imao predstavnika. Shvatamo koliko je Balkan bitan za Evropu. Mesta u Evrokupu se određuju prema plasmanu iz nacionalnih prvenstava, tako da ćemo tu imati problem – rekao je Bartomeu.

Problem za nastavak takmičenja predstavlja činjenica da je većina stranaca napustila klubove.

– Mi smo sugerisali našim klubovima na ne puštaju igrače da idu kako bi bilo moguće da nastavimo takmičenje. Nakon razgovora sa udruženjem igrača, odlučili smo da klubovi mogu da puste igrače da odu u svoje zemlje. Sada je odgovornost klubova da igrače vrate – kazao je Bartomeu.

Podsetimo, u ABA ligi je prestalo da se odigra poslednje kolo i plej-of. Plasman u doigravanje izborili su Partizan, Budućnost i Crvena zvezda, a za četvrto mesto se bore Mornar, Cedevita Olimpija i Primorska.

Hotsport.rs