Evandro završio karijeru pa se prisetio Crvene zvezde!

Brazilac je počeo karijeru u Atletiko Paranenseu i u tih pet godina četiri puta išao na pozajmice

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Brazilac Evandro Gobel, odlučio je da okonča karijeru u 34. godini, a u svom oproštajnom pismu od profesionalnog angažmana pomenuo je i klub iz Ljutice Bogdana.

Evandro je za aktuelnog šampiona Srbije potpisao u decembru 2010. godine i zabeležio 35 nastupa, te postigao 13 pogodaka, sve do momenta kada je se obreo u Portugal zaigravši za Eštoril.

Prvo internacionalno iskustvo mi je bilo u Crvenoj Zvezdi iz Srbije, gde sam upoznao drugu realnost i susreo se sa mnogim izazovima, kao što su hladnoća i daljina od moje kuće - napisao je između ostaloga na društvenim mrežama Evandro.

On se, isprva, odmah usredsredio na momenat i oproštaj.

Nije lako da se prestane sa nečim što si radio čitavog života i sa svim srcem. Ipak, pogled u nazad mi govori da mi je karijera bila kompletna i da sam srećan zbog nje. Moja ljubav prema fudbalu je počela veoma rano, krenuo sam koracima moga oca Osmaira koji mi je bio uzor, kao i moj deda Cezar Paulista - kazao je Evandro koji je nastavio sa evociranjem uspomena iz ostalih klubova za koje je igrao.

Evandro je počeo karijeru u Atletiko Paranenseu i u tih pet godina četiri puta išao na pozajmice - u Goias, Palmeiras, Atletiko Mineiro i Vitoriju. Nakon toga je stigao u Crvenu zvezdu, odakle je otišao u Eštoril, a onda i u Porto.

Iz Portugala je 2017. godine otputovao u Englesku gde je potpisao saradnju sa Halom, a 2019. godine se vratio u rodni Brazil gde je odigrao poslednje utakmice za Santos.

Ostaje upamćeno to da je na beogradskom aerodromu rekao da želi da ide sa Marakane, te ipak da voli Beograd i Srbiju.

Ne mogu da igram za Zvezdu više. Trenirao sam, igrao utakmice, ali nema novca. Ne mogu to više da radim, moram da mislim na porodicu. Nisam ljut, volim Beograd i Srbiju. Igrao sam najbolje što sam mgoao i ne mislim da mi je dolazak u Zvezdu greška - naveo je Evandro nakon utakmice sa Bordoom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Brazilcu je ostao i srpski pasoš, a nije uspeo da odradi svih tri i po godine ugovora sa crveno-belima otkada je 1. decembra 2010. godine stigao u beogradski tim.

(Telegraf.rs)