“Eraković vredi između tri i šest miliona evra!”

„On još nije za najviši evropski nivo, a ne treba mu međustanica, jer ovde igra Evropu i ima Dragovića pored sebe“, poručio Ranko Stojić

Od poslednjeg večitog derbija, još jedne utakmice koju je Strahinja Eraković odigrao na visokom nivou, postalo je jasno da će mladi štoper biti jedan od najtraženijih superligaških igrača u letnjem prelaznom roku.

Ruski mediji su pisali o interesovanju Dinama iz Moskve, tiho se pominje i Zenit... Navodno, Zvezda čeka ozbiljnu ponudu iz Španije ili Italije i nada se da bi mogla da ostvari jedan od najvećih izlaznih transfera u novijoj istoriji. Možda u rangu Nemanje Radonjića.

Ipak, priznati srpski menadžer Ranko Stojić poručuje da je realna cena popularnog Čupe između tri i šest miliona evra. I da bi za Crvenu zvezdu bilo najbolje kada bi mogla da sa prodajom sačeka šest meseci.

Ukoliko Zvezda ne mora sada da prodaje Erakovića zbog finansija, bolje bi bilo da ostane još šest meseci, pa da ode u odličan klub. Bojim se da još nije za najviši evropski nivo, a da ide u neku međustanicu nema potrebe. Ovde može da igra Evropu, jake utakmice, a pored Aleksandra Dragovića ne treba mu bolji partner. Gledajući tržište trenutno Eraković može da ode za tri do šest miliona evra. Ako bi Zvezda imala vremena da čeka, onda bi dobila više novca“, rekao je priznati srpski menadžer Ranko Stojić za Informer.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On dodaje da nije iznenađen napretkom momka iz Batajnice, i da je još u Grafičaru video ozbiljan potencijal koji je Eraković nadogradio.

„Bio sam uključen u rad Grafičara kada je Eraković tamo počinjao. Još tada sam rekao da je potrebno strpljenje, i da će biti dobar igrač. Ima talenat za defanzivnu igru. To sam čuo jednom od Fergusona da je rekao za Nemanju Vidića, a to mislim i za Erakovića. Baš ume da igra defanzivno, i ima odličan mentalitet. Uz to, skoro da ne pravi faulove u opasnoj zoni. Sve je to neophodno za fudbal na vrhunskom nivou“, dodao je Stojić.

Mozzartsport