Eraković otvorio dušu, pričao o Dekiju, Vidiću, Zvezdi, Dragoviću

Mladi defanzivac Crvene zvezde najtraženiji je fudbaler na Marakani, kojeg već sada prati veliki broj stranih klubova

Strahinja Eraković bljesnuo je punim sjajem ovog proleća. Odlazak Miloša Degeneka iz kluba, nije se ni osetio. Popularni Čupa uskočio je u njegove kopačke i sigurnim utakmicama u Evropi, ali i derbijima protiv Partizana pokazao da je s pravom biser iz Omladinske škole Crvene zvezde.

Na njegovu karijeru bitno je uticao trener Dejan Stanković koji mu je dao šansu u prvom timu, trpeo njegove greške, verovao u mladog defanzivca. Na terenu, Strahinja Eraković (21) rastao je i stasavao uz Aleksandra Dragovića.

Odlične partije nisu prošle nezapaženo, italijanski mediji su ga poredili sa Nemanjom Vidićem, a generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić veruje da je Strahinja Eraković zreo za A reprezentaciju i da mu je mesto na SP u Kataru.

Koliko je važno sazrevati, raditi i učiti pored igrača kakav je Aleksandar Dragović?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Dragović je čovek "desetka"! Pre svega njegova ljudska strana, koja je važnija od one sportske. Dragović ima svetsko iskustvo, od prvog dana prema meni se ponaša kao da smo jednaki. Nikada nije pokušao da se nešto... Kako bih rekao... Uzdigne! Nema šta mnogo da se priča o Dragu, on je čovek za deset! U svakom smislu - jasan je Strahinja Eraković.

Kakav je uticaj na vas imao Dejan Stanković? Kao trener, ali i kao čovek koji je prošao Zvezdinu školu?

- Mister mi je mnogo pomogao! U svakom smislu. Debitovao sam kod njega, to nikada ne može da se zaboravi. Dao mi je šansu, učinio da ostvarim ono o čemu sam maštao i sanjao od malih nogu. Posle mog prvog derbija, kada sam bio direktan krivac za primljeni gol, Mister se kao otac i pedagog poneo prema meni. Neki trener bi me možda sklonio, više ne bi računao na mene, ali ne i Stanković. Tada mi je pomogao. Zahvalan sam mu na svemu. I činim na svakoj utakmici da mu se zahvalim za sve što je učinio za mene.

Da li vam i koliko prija poređenje sa Nemanjom Vidićem? A, upravo tako pišu italijanski mediji o vama.

- Auuuu... Uh! Daleko sam ja od toga! Iskreno. Nemanja Vidić je naš najbolji štoper svih vremena! Čovek koji je upisan zlatnim slovima u istoriju kluba kakav je Mančester junajted. Nisam merilo u bilo čemu sa Nemanjom Vidićem. Naravno, da mi prija poređenje, jer mi daje podsticaj da treniram što više, kako bih jednog dana, možda i dostigao njegove visine.

Prijaju li vam pohvale generalnog direktora Zvezdana Terzića i maštate li o reprezentaciji Srbije? Što da ne i o SP u Kataru?

- Svaka pohavala prija. To o reprezentaciji nije na meni da pričam. Treba da budem što bolji na terenu. A, šta bude, biće - miran je Strahinja Eraković.

Veliki intervju sa Strahinjom Erakovićem možete pročitati za Vaskrs na našem portalu.

Kurir sport/A. Radonić