Eraković oduševio Delije nakon potpisa! “Ostao mi je još jedan san u Zvezdi”

Štoper stavio paraf na ugovor do leta 2026. godine

Strahinja Eraković je potpisao novi ugovor sa Zvezdom i obavezao se na vernost klubu u kojem je ponikao.

- Ostvario sam skoro sve snove, zaigrao sam u Zvezdi, debitovao sam u reprezentaciji, ostaje mi samo još da igram u Ligi šampiona sa Zvezdom i onda sam ostvario sve svoje snove - rekao je Eraković na potpisivanju ugovora i dotakao se perioda kada je bio na "kaljenju" u Grafičaru.

- Ja sam zbog toga zaigrao za Grafičar, jer sam znao da još nisam spreman za prvi tim, pogodio sam što sam otišao, igrao sam, bili smo prvi na tabeli i svim mladim igračima bih preporučio to - ističe popularni "Čupa", koji kaže da se ništa nije promenilo kada je pritisak u pitanju u Zvezdi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Uvek ima pritiska u Zvezdi, ali se ništa nije promenilo, kao i pre tri godina kada sam došao ovde - zaključio je štoper crveno-belih.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela kaže da je Eraković putokaz najmlađe kako snovi mogu da se ostvare.

Eraković je pokazatelj za naše najmlađe fudbalere, on je dokaz kako njihovi snovi mogu da se ostvare, mi smo rekli da želimo da sačuvamo sve igrače, dosta ključnih je obnovilo ugovore, on je postao jedan od ključnih igrača u poslednje vreme i to je dokaz da je Zvezda jaka - rekao je Mrkela, koji se osvrnuo i na ojačani bedem u odbrani dolaskom Nemanje Milunovića.

Rekli smo da hoćemo da budemo jaki, kompaktni, Milunović je iskusan igrač sa kojimje Eraković igrao jednu sezonu, mislim da je za jednu sigurnu odbranu bitno da se igrači u toj liniji tima međusobno dobro poznaju - istakao je Mrkela.

Poželeo sam mu da osvoji duplu krunu i da zaigra u Ligi šampiona, ali bitnije od svega je da Zvezda ostvaruje neophodni kontinuitet i da u timu ima igrače koji duže igraju zajedno, na taj način se stvara kohezija tima i povremeno se ubace novi igrači radi osveženja. Eraković je izborio status prvotimca, iako je nastupao kao mladi igrač i "bonus", verujem da će to biti podstrek svima koji pođu putem kojim je on pošao - rekao je predsednik Svetozar Mijailović, koji je dodao i da je za Erakovića bilo bitno i što je proveo jednu sezonu na "kaljenju" u Grafičaru.

Kada je bio na kaljenju u Grafičaru, kada je trebalo da dođe u prvi tim, on se tada opredelio da igra u Grafičaru, iako su neke njegove kolege shvatile da to nije dobar potez, on je shvatio da je potrebno da igra.

(Telegraf.rs)