EKSPERTI POTVRDILI! Trebao je biti penal za Srbiju ali ne zbog faula nego zbog igranja rukom, evo i dokaza

Bio je penal

Posle eliminacije Srbije sa Mundijala u Kataru, svi smo gledali u naše dvorište i tražili sopstvene greške. Na sudije nije bilo povika, jer, delovalo nam je, da nije bilo razloga.

Međutim, Fernando Rapalini, sudija meča "orlova" sa Švajcarskom, propustio je da dosudi penal za našu reprezentaciju, a ni VAR nije reagovao.

fudbal, penal, Srbija, Švajcarska
FOTO: PRINTSCREEN RTS

Radio-televizija Srbije pokazala je taj sporni trenutak i dovela u studio stručnjaka za VAR, sudiju Dalibora Đurđevića, koji je instruktor FIFA za VAR tehnologiju. I on je potvrdio da su "orlovi" opet oštećeni protiv Švajcarske, kao i 2018, kada nemački arbitar Feliks Brih nije dosudio čist penal - takođe na Mitroviću.

"Iskren da budem, to juče nismo primetili jer su nas verovatno nosile emocije. Situacija je kompleksna, pogledana je iz dva ugla i mislim da je bilo elemenata za kazneni udarac. VAR je dužan da nađe ugao koji jasno pokazuje da je prekršaj učinjen. Iz jednog ugla se vidi da je možda ruka uticala, a iz drugog da je ruka promenila pravac lopte. Situacija je kompleksna, nažalost promakla je i opet nismo imali sreće", rekao je Đurđević za RTS.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

(Kurir.rs)