EKSKLUZIVNO: Kosovo će da “LETI” iz FIFE i UEFE?

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što kosovske vlasti nisu dozvolile Crvenoj zvezdi ulazak na KiM.

Đurić se oglasio saopštenjem za javnost. Istakao je da je ovo ‘novi dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način istisne sa Kosova i Metohije.

On je dodao da je utakmica imala sportsku, a ne političku poruku.

– U proteklom periodu bili smo svedoci da je samovoljom i protivpravnim odlukama Prištine, suprotno svim sporazumima o slobodi kretanja i savremenim civilizacijskim vrednostima, ulazak na Kosovo i Metohiju bio zabranjen i političkim zvaničnicima iz Srbije, a ovo nije ni prvi put da se sportistima onemogućuje dolazak u našu južnu pokrajinu – naveo je Đurić.

Ističe Đurić da da Priština bira put samoizolacije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– Podsećamo još jednom da je utakmica domaćina Trepče iz Zvečana i beogradske Crvene zvezde trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama UEFA i FIFA, tako da je Priština danas ovim agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše – dodao je Đurić

Đurić je najavio da će o tome potezu Prištine biti obaveštene sve nadležne međunarodne institucije.

Hotsport.rs