Dzjuba dolazi u Zvezdu na pozajmicu!?

Tako javljaju u Rusiji

Hoće-neće, hoće-neće, hoće-neće... Danima traje neizvesnost oko budućnosti Artjoma Dzjube, niko u Crvenoj zvezdi ne krije da je visoko kotiran na listi želja, on i dalje krije sve karte, a izgleda da bi konačni rasplet mogao da bude poznat u narednim danima.

Prema izveštaju ruskog novinara Ivana Karpova koji je upoznat sa dešavanjima u tamošnjem fudbalu, Dzjuba bi na kraju mogao ipak da se preseli na stadion Rajko Mitić, ali po nešto drugačijoj formuli od očekivane.

Naime, Karpov tvrdi da će doskorašnji ruski reprezentativac ipak potpisati novi ugovor sa Zenitom, a da će onda doći u Crvenu zvezdu na jednogodišnju pozajmicu. Robusni napadač je navodno čak pristao i na smanjenje plate koja je u ovoj sezoni iznosila preko tri miliona evra!

U Beogradu, naravno, nisu spremni da plaćaju ni blizu onoga što Dzjuba dobija u Sankt Peterburgu, ali bi eventualni dogovor o podeli obaveza mogao da olakša posao odgovornima u Ljutice Bogdana 1a. Njemu ovog leta ističe ugovor, a sezonu je završio sa 11 golova i pet asistencija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U Rusiji se već neko bave njegovim statusom, pisalo se o interesovanju Bajer Leverkuzena i Fenerbahčea, mogućem ostanku u Zenitu gde bi morao da prihvati ulogu rezerve, a u slučaju da potpiše novi ugovor i pređe u Crvenu zvezdu na pozajmicu biće mu to drugi odlazak privremeni rad otkako je član šampiona Premijer lige. On je i 2018. godine išao na pozajmicu u Arsenal iz Tule.

S druge strane, tamošnji mediji javljaju da Dzjuba danas nije slavio titulu sa saigračima, zbog čega su ga navijači Zenita vređali. Nije to ništa novo, iskusni centarfor nije omiljena ličnost ne samo u gradu na reci Nevi, već i zemlji zbog grehova iz prošlost.

Zbog toga je danas stadion napustio u pratnji trojice telohranitelja i nije želeo novinarima da odgovara na pitanja o svojoj budućnosti. Kada su ga pitali gde će ga sledeće gledati, on je odgovorio: "U Beogradu". Nije jasno da li je Dzjuba samo bio ciničan zbog svega što mu se dešava ili je mislio ozbiljno, ali svakako je dodatno začinio celu situaciju.

Videćemo gde će ga to dovesti...

Telegraf.rs