DŽAJIĆ: „Ne može, bre, Hrvat da vodi Zvezdu“: Ispovest Ćira Blaževića o neostvarenom snu

"P... li vam materina, niste me hteli za selektora kada sam se nudio" - Ćiro ne može da prežali zbog klupe Zvezde i Srbije

Dok korona virus nije izazvao potpuni kolaps u svetu fudbala, Dino Rađa je imao sreću da promoviše film o svojoj karijeri, a na premijeri u Zagrebu je Miroslav Ćiro Blažević bio u prvom redu bioskopske sale.

Legendarni Ćiro je veliki Rađin prijatelj, bio je prva zvezda premijere, posle koje je vrlo rado za Telegraf govorio o košarci i fudbalu na ovim prostorima.

- Ja volim sve sportove, ali košarka ima puno zajedničkog sa fudbalom, koliko god vam se to činilo čudnim, činjenica je da su naši velikani izazvali pažnju nas iz fudbala, da ih pratimo. Ovaj film je zaista takav da bi ga trebalo videti mladost ovog podneblja, našeg, mislim na celu bivšu Jugoslaviju, i Crnu Goru, i Sloveniju, da dobiju saznanje kako i mi sa ovih prostora možemo postati veliki. Ovo su uzori svima, onima koji vole sport i koje se nadaju da bi mogli nešto da naprave. Pa onda, neka ih uzmu za primer, oni su potvrdili kakav je to bio mukotrpan rad.

Ćiri je posebno bio upečatljiv jedan momenat, kada je "stara škola" karijerno vratila Rađu u život.

- Meni je poseban utisak ostavio detalj kad je slabo igrao jer nije trenirao, pa se vratio na stare treninge. Uvek govorim, naša metodologija rada je bolja od svih ostalih. Mi smo suviše mali, pa moramo više raditi nego ostali, da bismo dostigli neki nivo.

Karijerno, Rađa ga je podsetio na jednog fudbalskog asa.

- On bi se mogao uporediti sa Modrićem. Vrlo lako, ono što je Modrić u fudbalu, to je Rađa u košarci. Ali imamo još dva velikana za koje ne znam ko je bolji, Kukoč i Petrović.

Osvrnuo se Ćiro i na aktuelnu situaciju u fudbalu na prostorima bivše Jugoslavije.

- Govorim uporno da su najbolji igrači sa ovog podneblja, mislim i na Srbiju i na Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, a Bosnu i Hercegovinu da ne govorimo. Ali vi nemate sreću sa trenerom, p... vam materina, kada sam vam se nudio, niste me hteli. J... ga... Šalim se malo, ali nadam se da ćete jednom da napravite rezultat adekvatan talentu koji posedujete.

Za kraj, podsetio se Blažević i neostvarene želje da vodi Crvenu zvezdu.

- Pa j... ga, onaj Cvetković i Džaja kažu, pa ne može bre Hrvat da dođe kod nas. Ali ja volim ljude i ne pravim neku razliku, i nikad nisam pogrešio - zaključio je Ćiro.

Telegraf.rs