Dvostruki aršini UEFA sudija: Situacija kad je vreme isteklo a sudija dozvoljava Salzburgu da izvede korner

Interesantna paralela sa meča u Salcburgu

Crvena zvezda je odigrala herojski meč protiv Milana i naterala je evropskog velikana i trenutno drugoplasirani tim Serije A da se grčevito brani na San Siru poslednjih 20 minuta i to sa igračem više.

Ipak, Milan je na kraju prošao dalje, iako nije ostavio bolji utisak od Zvezde, niti je pobedio u oba meča, ali je zbog gola u gostima osigurao osminu finala.

Navijači Zvezde, ali i igrači trener Dejan Stanković bili su posle meča besni na španskog sudiju Hesusa Hil Manzana, koji je svirao kraj čim je isteklo tri minuta nadoknade, iako je Zvezda izborila korner pre toga.

U ovakvim situacijama je sudijska praksa da se izvede još taj jedan udarac i nakon toga se svira kraj, a da ne pominjemo da je i tokom same nadoknade vremena bilo "trošenja vremena" koje je trebalo da se nadoknadi sa još nekoliko sekundi.

Ipak, Manzano je kukavički svirao kraj i tako odneo poslednju nadu fudbalera Zvezde da će se desiti čudo u Milanu.

Navijači Zvezde odmah su se prisetili i čuvene utakmice protiv Salcburga i ukazali na dvostruke aršine UEFA sudija. Tada je Zvezda u plej-ofu za Ligu šampiona imala 2:2 i rezultat koji je vodi u LŠ, na semaforu je isteklo pet minuta nadoknade, ali je sudija Cunejt Čakir dozvolio Salcburgu da izvede poslednji korner.

Telegraf.rs