DVE VELIKE PONUDE STIGLE ZVEZDI: Samo jedan može ići

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela gostovao je na televiziji Arena Sport, gde je govorio o dominantnoj sezoni crveno-belih na izmaku.

Takođe, Mrkela se dotakao i priče o prelaznom roku. Logično, s obzirom na to da je upravo on usko povezan sa “trgovinom“ igrača.

– Ovo je najuspešnija sezona još od one kada smo osvojili titulu prvaka Evrope. Igrali smo LŠ, pobedili smo Liverpul, doveli sjajne timove u Beograd… Protiv Mladosti smo pre 10-ak dana ozvaničili titulu tako da smo konačno imali jedan trofej u rukama. A tu je još i finale Kupa… Izgubli smo samo jednu utakmicu, ali je činjenica da smo neke utakmice igrali slabije nego što smo navikli. Verovatno i zbog te prednosti koju smo imali, kao i velikog broja utakmica. Sve to zajedno je imalo uticaja na malo slabiji utisak u finišu – rekao je Mrkela, a potom se kratko osvrnuo na prelazni rok:

– Opredeljenje je da dovodimo sve najbolje iz naše lige, a istorija nam je pokazala da postoji mnogo dobrih igrača u SL. Podsetiću na Gobeljića i Jovančića, onda Pavkova… Sledeći tu filozofiju, doveli smo Vulića i Vukanovića. Čim se završi jedan prelazni rok, počinje drugi. Znamo ko bi mogao da ide i onda gledamo zamene na tim pozicijama. Nije tajna da u ovom trenutku najviše ponuda ima za Pavkova i Boaćija, u slučaju odlazaka bilo bi realno da dovedemo špica.

Sudbina Zvezde je da najvećim delom živi od prodaje i stvari u našem fudbalu se jako brzo menjaju. Od dana kad sam postao direktor, otišlo je dosta igrača. Uglavnom su to bili ključni igrači. Nije lako ni nama u klubu da nadomestimo odlaske, ni treneru da iznova počinje ciklus, ali to je neka istina. Sudbina našeg fudbala i to tako mora. Znamo koji igrači će sigurno ostati, jer moramo da imamo okosnicu tima za napad na LŠ. I neće biti prodati ni po koju cenu. To je onaj tim koji je izneo kvalifikacije i samu LŠ. I ovo prvenstvo na kraju. Svi koji su igrali.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Govorio je Mrkela i o partijama koje su crveno-beli pružali u Evropi ove sezone.

– Svako novo takmičenje je jedno novo iskustvo. Mi smo tokom igranja LE stekli jedno dobro međunarodno iskustvo, ali ništa nije moglo da nas pripremi za ono šta nas je čekalo u grupi LŠ. Protiv PSŽ-a se videlo da nismo navikli da igramo protiv takvih igrača. Nismo navikli da možemo da napravimo grešku, a PSŽ je sve greške naplatio. Kao i Liverpul na Enfildu. Kako je vreme prolazilo, malo smo se adaptirali i uspeli smo da pobedimo Liverpul u Beogradu. Verujem da su igrači sazreli i porasli kroz takmičenje u LŠ – jasan je bio Mrkela.

(Telegraf.rs)