Dule Savić o nameštanju utakmica u Srbiji

Legendarni fudbaler Zvezde dotakao se i nameštanaj utakmica u Srbiji

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić gostujući u jutarnjem programu TV Prva dotakao se aktuelnih fudbalskih tema, od pokušaja formiranja evropske Superlige, potezima UEFA, ali i o nameštanju utakmica u Srbiji.

O pokušaju 12 najmoćnijih klubova Evrope da formiraju svoje takmičenje imao je zanimljivu konstataciju:

UEFA je zaslužila ovo, kada je Kosovo primila u članstvo. 4. stav statuta kaže da članice mogu da budu samo države priznate u UN, pošto nisu poštovali svoj statut i ovo su zaslužili - rekao je legendarni Dule.

Iako je sprečeno pokretanje Superlige, Dule Savić kao i mnogi misle da je to tek početak rata na realciji najmoćnijih klubova i UEFA.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Ovo nisu mali klubovi i neće to tek tako da se završi. Tačka ovde nije stavljena. Malo će se primiriti, pa se nastavlja. JP Morgan je uložio 6 milijardi, a hoće još više i oni sada deluju neozbiljno pa će sigurno biti zanimljivo da se vidi i njihova reakcija - rekao je Savić.

Dotakao se i nameštanja utakmica u Srbiji.

Ja nisam naivan niti glup, ne mogu da poverujem da su utakmice nameštene. Ne znam kako može to da se desi, ja to nisam doživeo u svojoj karijeri nikada. Kako neko nekome može da da bod? Da ga pusti da pobedi i izgubi utakmicu namerno? Mogu da poverujem da se neko u interesu nekog drugog pusti, ali da igrač pusti to ne mogu da poverujem. Videli smo da sudije greše i u Ligi šampiona i na Svetskom prvenstvu i to je nekada neznanje, a nekada namera. Tako i dolazimo do nameštanja. Ako je namerno onda neko stoji iza toga... Igrači da puštaju, to ne prihvatam da postoji. UEFA se time bavi, sve kontrolišu, imaju sve informacije i o kladionicama i sve su mi objašnjavali da kada se nešto naglo menja i sumnjivo je i to se odmah ispituje - poručio je Savić

Telegraf.rs