DUGO ČUVANA TAJNA! Stanković izabrao Inter pre Juventusa evo i zašto

"Mistera" ubedio čuveni Manćini.

Dejan Stanković imao je sjajnu igračku karijeru, ali o njoj izbegava da priča od kada je prošle zime postao trener Crvene zvezde.

Štaviše, skoro svako pominjanje tog perioda svog života on u startu "saseče", usmeravajući priču ka tome da je sada šef stručnog štaba, koji želi da govori o svojim igračima i o sebi u novoj ulozi.

Ipak, u najavi nedeljnog meča protiv Rada napravio je izuzetak i otkrio zanimljivu anegdotu iz perioda oko 2004. godine, kada je iz Lacija prelazio u Inter.

Poznato je da je tih sezona Juventus baš "zagrizao" da dovede Stankovića iz Rima, ali je on ipak odabrao drugačiji put, preko Milana, a razgovor o tome sa svojim bivšim saigračem, trenerom i prijateljom Robertom Manćinijem i dalje pamti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Kada sam iz Lacija prelazio u Inter pričalo se o Juventusu. Manćo mi je prišao i rekao: "Šta ćeš u Juventusu? Bićeš tamo deo sistema, a ako odeš u Inter imaćeš priliku da se upišeš zlatnim slovima u istoriju" - setio se Stanković.

U tom kontekstu, on uživa u uspesima sa Zvezdom, koju je vodio do rekordne tri uzastopne pobede u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

- Pisati istoriju jednog kluba nešto je što imponuje svakome i mnogo mi je drago, pre svega zbog momaka, zbog navijača i zbog stručnog štaba naravno. Bez njih, ništa ne bi bilo ovako... Ne znam za podatke od 1992, ali rekao sam na konferenciji da svako ko dođe u Crvenu zvezdu, da li kao funkcioner, trener, igrač, sanja o tome da ispiše istoriju. Ja sam na početku, ali Zvezdino sam dete i znači mi svaka stavka prema kojoj sam upisan negde - istakao je Dejan Stanković.

Srbijadanas