DRAMA SE NASTAVLJA! Oglasio se i Nemanja Matić povodom Vidićevog pisma

Sledeće nedelje će o svemu biti opširan

Jedan legendarni Nemanja iz Mančestera je danas izazvao zemljotres u srpskoj javnosti iznenadnim saopštenjem u kojem je sasuo rafal kritika na račun Fudbalskog saveza Srbije, a uskoro će se oglasiti i drugi Nemanja iz Mančestera.

Aktuelni prvotimac Mančester Junajteda i doskorašnji reprezentativac Srbije Nemanja Matić je večeras na Tviteru poručio da će o istoj temi oglasiti naredne nedelje.

„Danas je bilo puno poziva medija iz Srbije. Pismo Nemanje Vidića Fudbalskom Savezu Srbije i stanje u srpskom fudbalu su velika i ozbiljna tema. To nije za kratak, dnevni komentar. Zato ću svoj stav izneti sledeće nedelje“, poručio je Nemanja Matić iz Engleske.

Vidićevo mišljenje kao najvećeg srpskog fudbalera u ovom veku ima ogronu težinu, ali će biti zanimljivo i šta ima da kaže Matić kao jedan od najboljih srpskih fudbalera u ovoj deceniji.

Osim neospornim fudbalskim kvalitetima, Matić je umeo da privuče pažnju stavovima i izjavama o reprezentaciji i srpskom fudbalu koji često nisu bili baš pozitivni i afirmativni za Fudbalski savez Srbije.

Matić je prošlog avgusta odlučio da završi reprezentativnu karijeru bez nekih konkretnih objašnjenja zašto se povlači iako je mogao još da doprinese nacionalnom timu. Nekoliko dana kasnije se tim povodom oglasio sportski direktor FSS Vladimir Matijašević

„Kad sam došao u Savez, razgovarao sam sa Mitrovićem, Milivojevićem i Matićem. Nemanja je i tada rekao da će se vratiti, ali imao je nekih svojih odluka koje nemaju veze sa nama. Pričali smo pre nekoliko dana, nazvao sam ga telefonom, dogovarali smo se i da popijemo kafu, ako nam to vreme i obaveze dozvole. Bio je to jedan krajnje prijatan i korektan razgovor. Odlučan je u tome da stavi tačku na reprezentativnu karijeru. Pitao sam ga ima li veze sa predsednikom Saveza, selektorom, saigračima. Rekao je da nema. Nije naveo konkretnije razloge, on zna zbog čega je to tako i istakao je da je vreme da mladi dođu na njegovo mesto. Ponavljam, nije bilo ubeđivanje, već samo razgovor. Poštujem njegovo mišljenje. Ima 32 godine, imao je tešku sezonu iza sebe, potrebno je imati razumevanja. To je Nemanjina odluka koju moramo da poštujemo“, rekao je Matijašević.

Za očekivati je da i Matić naredne nedelje kaže nešto više o tome, ali i o stvarima o kojima je danas u vatrenom saopštenju govorio Nemanja Vidić.

Telegraf.rs