DRAMA NA AERODROMU! Novak ipak neće igrati Australian open? Vlada Viktorije odbila Novaku vizu

Australijski mediji donose nove informacije, da najboljem teniseru sveta nije dozvoljen ulazak u zemlju sa aerodroma, ali i da će na kraju najverovatnije biti pušten

Novak Đoković je stigao u Melburn, ali nije dobio vizu vlade Viktorije. Tako tvrde australijski mediji, koji navode da se Đokovićeva viza koja uključuje medicinsko izuzeće ne podudara sa potrebnom dokumentacijom graničnih snaga.

Đoković je prema pisanju lista "The Age" ostao na aerodromu, pošto mu je vlada Viktorije odbila kasni zahtev za vizu, nekoliko sati pre nego što je on sleteo u Melburn.

Novak je u Melburn sleteo oko 23.30 po lokalnom vremenu, ali kada su Savezne carinske snage kontaktirale državnu vladu, navodno su shvatile da je Novakov tim predao pogrešnu vrstu vize, a to je viza koja ne dozvoljava medicinska izuzeća za vakcinaciju.

Carina je tražila podršku vlade Viktorije da se Novaku ulakša ulazak u Australiju, jer je vlada partner sa Tenis Australijom, koja je i odgovorna za Novakov dolazak u Melburn.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvaničnici vlade Viktorije tražili su od saveznih vlasti da podnesu zahtev u pisanoj formi, i na kraju odbili da podrže Novakovu vizu.

Ipak, kako navodi novinar Sidnej Morning Heralda, Pol Sakal, zvaničnici Carine imaju diskreciono pravo da Novaku dozvole ulazak u zemlju, uprkos potezu vlade Viktorije i ističe da će verovatno biti dozvoljeno prvom reketu sveta da izađe iz aviona i uđe u Melburn.

Kako god se ovo završilo, već je napravljen veliki skandal, jer ovako se ne dočekuje najbolji teniser sveta. Nešto tako najavio je i njegov kolega Pjer Erber, koji je istakao da Đokoviću ne bi bio u koži i da mu se sprema doček nedostojan prvom igračum sveta.

(Telegraf.rs)