Dragović najzaslužniji za napredak Erakovića!? Čekaju ga Leković i Đurić

Velika i izuzetno odgovorna uloga za defanzivca crveno-belih

Aleksandar Dragović je Zvezdino blago, nebrojeno puta su ovo u javnosti rekli trener Dejan Stanković i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Činjenica je da igra Crvene zvezde, posebno u zadnjoj liniji u mnogome zavisi od reprezentativca Austrije.

Aleksandar Dragović (31) u prolećnom delu sezone dobio je još jednu ulogu u prvom timu Crvene zvezde.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pored toga što treba da unosi sigurnost i čvrstinu u najboljih 11, novi zadatak pred njim postavljen u januaru, kaže da ima edukativnu, profesorsku ulogu.

Njegov osnovni izazov ovog proleća je da odškoluje Strahinju Erakovića i kako sada stvari stoje više je nego na dobrom putu.

Eraković ovog proleća i Eraković prošle sezone su dva različita igrača. Popularni Čupa je uz Aleksandra Dragovića postao ozbiljan defanzivac, pa i ne čudi što je već sada postao zanimljiv mnogim stranim klubovima koji ga žele na leto.

Zato i ne čudi inicijativa generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da Aleksandru Dragoviću ponudi ugovor do kraja karijere.

- Želimo da Dragović karijeru završi u Crvenoj zvezdi. Od njega zavisi. Kako sada vidim, zadovoljan je i srećan ovde kod nas. A, to mnogo govori. Videli ste koliko je važna njegova uloga u ekipi, koliko je uticao na Erakovića, koji je uz Dragovića postao ozbiljan igrač - rekao je za Kurir Zvezdan Terzić i dodao:

- Ovog proleća priključili smo Andreja Đurića prvom timu i on već mesecima radi sa Dragovićem i vidljivo je da je napredovao. Od leta, uz prvi tim biće i Stefan Leković, jedan od najtalentovanijih igrača iz naše omladinske škole, koji se do juna kali u seniorskom fudbalu u Grafičaru. Taj momak je ogroman potencijal, ima visinu, pregled igre, njegov način iznošenja lopte je sjajan. Sezona uz Dragovića i biće spreman za velika dostignuća.

Nije tajna da Aleksandar Dragović voli Crvenu zvezdu, uostalom zato je prošlog leta, na nagovor deda Zlativoja i došao na Marakanu.

Ugovor ga veže do juna 2024. godine. Rekao je nedavno da bi voleo da karijeru završi u Austriji iz Beča, klubu u kojem je počeo. Na njemu je da odluči. Vreme će pokazati.

Strahinja Eraković

Godine: 21

Visina: 186 cm

Ugovor do: jun 2025.

Vrednost: 2.500.000 evra

Andrej Đurić

Godine: 18

Visina: 192 cm

Ugovor do: jun 2025.

Vrednost: 150.000 evra

Stefan Leković

Godine: 18

Visina: 195 cm

Ugovor do: jun 2026.

Vrednost: 1.000.000 evra

Kurir sport / A. Radonić