“Dosta se Zvezda oznojila i krvavo radila da bude tu gde jeste”

Trener Zvezde očekuje snažan otpor Lazarevčana

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 20.00 časova na stadionu "Rajko Mitić" igraju protiv ekipe Kolubare

Zvezda je protiv Kolubare prošle sezone ubacila ukupno deset lopti u mrežu Lazarevčana, a trener Dejan Stanković podseća da to više nisu isti timovi.

- Svako prvenstvo je posebno, svako prvenstvo je za sebe. Kolubara nije ista, nismo ni mi. Svaka utakmica je zahtevna. Prednost je što smo imali dugu nedelju, da odmorimo i radimo i da u miru spremimo utakmicu. Nama je put jasan, prve dve utakmice kod kuće na otvaranju prvenstva moraju da budu sa maksimalnim brojem bodova. To nam je cilj i ka tome težimo.

Osvrnuo se i na rad kolege Švabe Đurđevića na klupi Kolubare.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Oni su odigrali dosta korektnu utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca. Mogli su i bolje da prođu. Kod kuće igraju jedan stil fudbala, a u gostima je taj stil možda isti, ali malo defanzivniji. Kao celina imaju slične ideje, zajedno sa Švabom Đurđevićem koji je takmičarac, kao u karijeri što je bio fajter i zna na pravi način da pripremi ekipu. Očekujem jedan jak otpor.

Neće imati Zvezda mnogo poteškoća da sastavi tim, pošto će odsutan biti samo Pankov.

- U ovom trenutku samo na Rašu Pankova. Vratio se i Ohi u normalan trenažni proces, odradio je dva treninga, ne verujem da će ga biti od početka, ali da će imati minutažu, to je sigurno.

Rastu i neki novi talenti u Crvenoj zvezdi...

- Mladi Stanković je jedno dete Crvene zvezde, jedan momak koji ima nestvarnu volju i njegove fizičke predispozicije su fenomenalne. Momak koji želi da uči, napreduje, da se da ceo timu, on je svestan da je dosta pozicija popunjeno sa fenomenalnim igračima, koje prave razliku. Rekao mi je "bilo gde, Mister, ako treba i na gol i tamo ću ići". Kad neko ima takav stav i pristup, lako je raditi sa njime. Igrao je desnog beka, dosta treninga smo ga koristili na toj poziciji. On ima ponavljanje napad-odbrana bez problema. Odgovornost je dosta veća, sada se radi na adaptaciji njegovoj na desnom beku.

Iz Zvezde je otišao i drugi Italijan u kratkom vremenskom intervalu, pošto je i Pićini "razdužio" crveno-beli dres.

- To je od igrača do igrača. Sa obojicom sam pričao, što se pre adaptiraš na ceo ambijent od svlačionice, do načina života i ciljeva, to će ti biti lakše. Ovde možda neko i potceni prvenstvo, kvalitet, ali kad uđeš u Zvezdu tek vidiš koliko su zahtevi teški. Neko uspe da iznese, neko ne. Ne vidim krivicu nikoga, ako ne uspe, bolje da krene negde drugde.

Drago mu je što Zvezda ne kreće u Ligu šampiona iz ranih faza kvalifiakcija i što je fokus samo na prvenstvu.

- Sigurno, prateći rezultate iz prvog kola kvalifikacija Lige šampiona, deluje mi lepo i nestvarno. Izborio je ovaj klub status da bude povlašćen u trećem i četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Dosta se Zvezda oznojila i krvavo radila da bi došla u ovu poziciju. Na nama je veliki pritisak, ali dobro je što imamo samo prvenstvo da možemo da uđemo u formu za utakmice koje su od velikog značaja za Zvezdu.

Nema želje pred žreb koji klub očekuje u ponedeljak.

- Nemam želje. Dosta puta smo želeli nekoga pre žreb, pa taj nekog i dođe, a onda se ispostavi da nije kako smo na papiru gledali. Bitno je da mi budemo spremni za protivnika koji bude došao da igra 2. ili 3. avgusta protiv nas.

Telegraf.rs