ĐORĐEVIĆ POTVRDIO: Teodosić neće igrati na Mundobasketu

Selektor košarkaša Srbije govori o očekivanjima, sastavu tima i ostalim stvarima vezanim za ekipu

Košarkaška reprezentacija Srbije 20. avgusta putuje u Kinu gde će poslednje tri provere imati u Šenjangu – 23. avgusta protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i 27. avgusta protiv Francuske.

Prvu utakmicu na Svetskom kupu Srbija igra u Fošanu gde se 31. avgusta od 9.30 po našem vremenu sastaje sa Angolom.

Selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević održao je poslednju konferenciju pred put  u Kinu:

- Teodosićeva povreda nije dobro. U dogovoru sa njim 99 % on neće biti sa nama, jer je povreda, to jest ruptura ligamenta 4 milimetra posle poslednje magnetne rezonance. To je udarac za nas, moraćemo bez njega i Milosavljevića da se adaptiramo i da se pripremimo za Mundoasket. Ostala je poslednja magnetna rezonanca koja će kazati konačnu reč- kaže Đorđević.

Aleksandar Saša Đorđević

Foto: Marko Jovanović

Đorđević se zatim osvrnuo na povredu Lučića:

- On je okej, sanirao je povredu u Beogradu,imao je želju da ide sa nama, ali smo procenili da je bolje da se oporavi - rekao je Đorđević i dodao:

- Postoji još dosta prostora za uigravanje, nismo svi bili kompletni od početka. Jako mi je žao što nismo imali vremena i treninga da uigramo neke stvari, ali svaki tajum-aut, video analiza nam koriste da ubacujemo nove stvari i dolazimo do bolje uigranosti. Mislim da će ove naredne tri utakmice pomoći da se uigramo pred tu drugu fazu koja će biti krucijalna.

Aleksandar Saša Đorđević

Koga nema, bez njega se mora: Aleksandar Đorđević selektor Srbije moraće bez kapitena Teodosića u Kinu Foto: Marko Jovanović

Na pitanje kako je zadovoljan sastavom tima, selektor kaže

- Uvek se pravi selekcija igrača u odnosu na povrede. U ovom trenutku sam zadovoljan koncepcijom tima. Kao i 2014. idemo sa 6 -6. Šest spoljnih i šest visokih. Postoje neke ideje za pomeranje nekih igrača na druge pozicije i ja se nadam da će to dati neka dobra rešenja.

- Imamo visinu i fizičku prednost i neka moja ideja koja se stvara je da odatle izvučemo mnogo korisnih stvari. Već smo probali sa Bjelicom na poziciji tri, jer ima odličnu kontrolu lopte i dodavenje iz driblinga. Videćemo..- kaže Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije

Foto: Marko Jovanović

Drugu krug će biti teži, a to smatra i Đorđević

- Idemo utakmicu po utakmicu, svaka je sledeća najteža. Ne treba kalkulisati, imamo volju, želju. Prenose se bodovi iz prvog dela i to je važno i to te na kraju baca na jednu ili drugu stranu "roštilja"

Treba istaći da Srbija u drugom krugu ukršta sa dve ekipe iz grupe Španija, Iran, Tunis, Portoriko, a odatle se formira grupa gde prve dve idu u četvrtfinale... Što se tiče četvrtfinala, prema kosturu žreba možemo da idemo na Rusiju, Argentinu, Nigeriju, Obalu Slonovače, Kinu, Poljsku, dok tek u polufinalu, možemo da ukrstimo sa Grčkom, Francuskom, Litvanijom, SAD, Nemačkom, Kanadom

Miloš Teodosić

Foto: Marko Jovanović

Srbiju će u pohodu na zlato predstavljati 12 igrača koji će se u utorak naći u avionu.

To su: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

Miloš Teodosić

Foto: Marko Jovanović

Miloš Teodosić

Foto: Marko Jovanović

Miloš Teodosić

Foto: Marko Jovanović

Miloš Teodosić

Foto: Marko Jovanović

Miloš Teodosić

Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)