DOMINACIJA! Zvezda osvojila najviše bodova u Evropi, više od Sitija, Reala, PSŽ-a…

Crveno-beli ponosni na uspeh ostvaren ove sezone

Fudbaleri Crvene zvezde su aktuelnu sezonu u Superligi završili sa tačno 100 osvojenih bodova, što je više poena nego što je bilo koji drugi šampion države u Evropi ostvario u takmičarskoj godini koja je za nama i po tome su crveno-beli najbolji na Starom kontinentu.

Lepo je biti u društvu Mančester sitija, Porta, Real Madrida, Milana, Bajerna, PSŽ-a, ali je još lepše kada budete i bolji od njih, tako rezimiraju u Crvenoj zvezdi, barem kada je reč o domaćim prvenstvima.

Fudbaleri su posle 37 odigranih utakmica osvojili tačno 100 bodova (32 pobede, četiri remija i poraz), što je za sedam više od Mančester sitija koji je taj učinak zabeležio posle 38 mečeva.

Šampion Engleske je zabeležio 29 pobeda, šest remija i tri poraza, a samo je još jedan prvak prebacio brojku od 90 bodova, a reč je o Portu. Jedan od najvećih klubova iz Portugala je titulu u svojoj državi osvojio sa 91 poenom, ostvarivši učinak od 29 pobeda, četiri remija i poraz.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Čak tri šampiona iz popularnih "liga petica", sezonu su završili sa 86 bodova na 38 utakmica - Real Madrid, Milan i PSŽ, dok je Bajern podigao pehar u Nemačkoj sa devet bodova, ali i četiri meča manje.

Još tri prvaka uspela su da prebace brojku od 80 poena, a reč je o Ajaksu (83 boda na 34 meča), Seltiku (82 boda na 33 meča) i Trabzonsporu (81 bod na 38 mečeva).

Svi ostali šampioni, računajući naravno elitne rangove državnih takmičenja su sezonu završili sa manje od 80 bodova: Rusija (Zenit sa 65 bodova iz 30 mečeva), Grčka (Olimpijakos sa 65 bodova iz 26 mečeva), Belgija (Union SG sa 77 bodova iz 34 meča), Švajcarska (Cirih sa 76 bodova iz 36 mečeva), Poljska (Leh sa 74 boda iz 34 meča), Češka (Slavija sa 73 boda iz 30 mečeva)...

NAJDOMINANTNIJI PRVACI U EVROPI:

1. Crvena zvezda - 100 bodova

2. Mančester Siti - 93 boda

3. Porto - 91 bod

4. Real Madrid, Milan, PSŽ - 86 bodova

5. Ajaks - 83 boda

Kurir sport