DOMINACIJA: Crvena zvezda lako protiv Ludogoreca (FOTO)

Od samog početka meča bilo je jasno da se Vladan Milojević sa svojim stručnim štabom ozbiljno pozabavio analizom protivnika. Jirku je „zalepio“ za opasnog Sisinja i potpuno ga onesposobio. Brazilac je bio ofanzivno neupotrebljiv, ali i nemoćan u defanzivi sa neumornim Slovakom, koji mu je pobegao kod prvog gola, imao vremena da se namesti i na pravom mestu pronađe dobro postavljenog Bena.

Milan Rodić takođe pravi ozbiljnu razliku u igri Zvezde na ovim pripremama, a deluje da mu posebno prija kada ispred sebe ima Erika Jirku, koji odrađuje veliki deo defanzivnog posla. Polovina zasluga za drugi pogodak Beograđana ide upravo na račun reprezentativnog beka, koji je nakon dobrog ubacivanja poslao fenomenalan pas kroz dvojicu igrča u prostor ispred Boaćija, za kojeg je sve ostalo bila rutina.

Golgeter iz Gane ove zime deluje fizički izuzetno, a ako nastavi da pogađa i bude smiren kao što je bio na ovom meču, eto ga ponovo kao ozbiljnog kandidata za prvog špica na proleće. Da mu ipak neće biti lako u drugom poluvremenu je pokazao i hladnokrvni Pavkov.

Na ovoj utakmici ozbiljnio se nametnuo i Srđan Babić, koji je ovoga puta bio najbolji deo Zvezdine odbrne. Bio je miran na lopti i dominantan u skoku, pa će Milunović i Savić imati ozbiljnu konkurenciju na proleće.

Sledeću utakmicu u Beleku Crvena zvezda igra 5. februara protiv Rabotničkog (15.00).

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

CRVENA ZVEZDA – LUDOGOREC 3:1 (2:0)
/Ben 33, Boaći 43, Pavkov 72 – Vanderson 54/

https://www.youtube.com/watch?v=TT6KX38fnCA