“Dolazimo u LŠ iz nekvalitetne lige, Milojeviću vreme do juna da nas ubedi”

"Dolazimo u LŠ iz nekvalitetne lige, Milojeviću vreme do juna da nas ubedi"1

Generalni direktor Crvene zvezde, istakao je da su u Superligi i tereni izuzetno loši

Fudbaleri Crvene zvezde su praktično uspeli da dođu do titule, fali iim još jedna pobeda iz preostalih sedam kola kako bi stigla do titule i automatski obezbedila plasman u Ligu šampiona iduće sezone. Taj plasman će biti i od velike važnosti za klub iz finansijskog aspekta, istakao je Zvezdan Terzić u razgovoru za "Sportal".

Generalni direktor Crvene zvezde je ukazao na to da klub "živi" od plasmana u Ligu šampiona i novca koji će inkasirati igranjem u grupnoj fazi. Kako samog učešća, tako i od ulaznica i eventualnih bonusa u slučaju pobeda.

Međutim, Terzić je istakao i da je teško Zvezdi da se bori sa "aždajama" u Ligi šampiona, a tu je apostrofirao lošiji kvalitet Superlige Srbije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Jaki smo za domaću ligu, preslabi smo za Ligu šampiona. Jako je teško onda funkcionisati. Pogotovo što mi u utakmice Lige šampiona dolazimo iz baš slabog prvenstva. Lopta u Ligi šampiona drugačije skakuće. Brže ide, igrači su neverovatnih fizičkih predispozicija. Sve je mnogo brže i na mnogo užem prostoru. S obzirom na to da mi dolazimo iz jedne spore, nekvalitetne lige, sa loših terena gde lopta skače po onim grbavicama, dolazimo u jedan dijametralno suprotan ambijent. Biće izuzetno teško da se naši igrači spreme za takav ambijent - istakao je Terzić za Sportal.

Još jedna "vrela tema" u Crvenoj zvezdi jeste i pozicija trenera, na kojoj se trenutno nalazi Miloš Milojević, dok se u poslednjem vreme dosta spekuliše o novom treneru, Baraku Baharu iz Makabija. Međutim, Terzić ističe da Milojević ima još vremena da se dokaže i ubedi upravu da je on pravi čovek da vodi klub u Ligi šampiona.

- Crvena zvezda mora uvek da teži boljim rešenjima, obavio sam razgovor sa Milojevićem, rekao sam da se ne opterećuje medijskim natpisima i da se fokusira na rad. Ima ugovor do juna, kada će se doneti odluka o njegovom ostanku, a on do tada ima vremena da ubedi javnost, navijače i nas iz rukovodstva da je on pravo rešenje - zaključio je Terzić.

(Telegraf.rs)