ĐOKOVIĆU SADA PRETI ZATVOR! Novi predmeti istrage mogu napraviti ozbiljne probleme

Oglasio se Novak Đoković na društvenim mrežama kako bi razjasnio neke stvari koje su bile u mislima javnosti, ali time nije rešio svoje probleme.

Oni traju još od 5. januara i njegovog dolaska u Melburn.

Sada, Australijanci, tačnije popularni "The Age", tvrdi da Đokoviću preti čak i zatvorska kazna u trajanju od pet godina.

Potpuno neverovatno zvuči da najboljeg tenisera sveta uopšte dovodimo u vezu sa zatvorom, a evo o čemu je reč.

Istraga protiv Novaka je dodatno proširena, ako je verovati medijima u Australiji. I, umesto srede, konačna odluka o Đokovićevom ostanku u državi biće donesena kasnije, ali Srbin sada brine i o drugim stvarima.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Prema informacijama koje stižu iz Melburna u istragu je između ostalog dodata i greška prilikom popunjavanja obrasca za prijavu putovanja.

Kao jedna od ključnih grešaka ističe se činjenica da Novak nije prijavio da je boravio u Španiji neposredno pred dolazak u Australiju, navode Australijanci.

Navodno, pod istragom će se naći i pitanje o tome da li je Đokovićev pozitivan rezultat izmanipulisan nakon što su se pojavile različite informacije oko vremena rezultata PCR testa, a Novaku preti i zatvorska kazna.

- U svojoj izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je 'testiran i dijagnostifikovan' 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina - navodi "The Age".

Podsetimo, Đoković je 4. januara krenuo na put. Dan kasnije, preko Dubaija je stigao u Melburn, a tada je počela njegova drama.

Novak Đoković
FOTO: AP

Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu. Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku, a u ponedeljak, 10. januara, Sud je odlučio da Đokoviću dozvoli slobodno kretanje u Melburnu.

Kurir.rs