ĐOKOVIĆ SE OBRAĆA SVETU U 14:00! Evo gde možete gledati

12.39 - NAJNOVIJA VEST: Novak Đoković planira da se putem video linka uključi na konferenciju za novinare u organizaciji njegovog oca Srđana. Ova vest potvrđena je za BBC Srbija.

Videćemo o čemu će govoriti najbolji teniser sveta. Podsetimo, konferencija je zakazana za 14 časova.

12.05 – Novinari BBC razgovarali su sa jednim od zatvorenika u zloglasnom hotelu gde je Novak Đoković proveo pet dana. Izvesni Mohamad Džoj Mija izjavio je sledeće:

“Osećam se mentalno slomljeno. Nisam osetio ni prirodno svetlo, ni svež vazduh jako dugo. Moj život je soba u kojoj se nalazim“.

Isti izvor porazgovarao je kratko i sa češkom teniserkom Renatom Voračovom koja je naknadno poslata u hotel iako je regularno ušla u Australiju sa istom dokumentacijom kao Novak Đoković i čak igrala pripremni turnir za Australijan Open. On je samo rekla:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

“Osećam se kao u zatvoru“.

11.56 - Konferencija za medije porodice Novaka Đokovića, prvobitno najavljena za 12 sati, pomerena je i održaće se u 14 časova. Do pomeranja termina došlo je pošto se još ne zna da li će Novak, uprkos tome što je dobio sudski spor u Australiji, ostati u zemlji ili će ministar za migracije iskoristiti zakonsko pravo i doneti odluku o deportaciji.

11.32 - Portparol ministra za migraciju Aleksa Hoka potvrdio je da i dalje postoji mogućnost da Novaku Đokoviću bude poništena viza uprkos sudskoj presudi.

“Posle današnje odluke suda možemo da obavestimo javnost da ministar za migraciju i dalje ima diskreciono pravo da Novaku Đokoviću poništi vizu na osnovu člana 133C(3) Zakona o migraciji. Ministar i dalje nije doneo odluku po ovom pitanju zbog čega je proces i dalje otvoren“.

Mozzartsport