Dobrić i Davidovac produžili ugovore!

Još po dve godine za dvojicu spoljnih igrača

Košarkaši Crvene zvezde Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac produžili su ugovore sa crveno-belima na još jednu sezonu, odnosno do 2022. godine, saopšteno je na sajtu kluba.

Dobrić je rođen 27. oktobra 1994. godine u Kninu, prošao je sve mlađe selekcije Crvene zvezde, a prve ozbiljne profesionalne košarkaške korake načinio je u FMP-u, gde je igrao do 2015. godine.

Nakon što je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, tokom tog perioda nametnuo se kao jedan od najborbenijih igrača i postao ljubimac navijača. Osvojio je tri domaća šampionata, dve ABA lige, Superkup ABA lige i jedan kup Radivoja Koraća.

Davidovac je rođen 17.januara 1995. godine u Zrenjaninu. Prvi profesionalni četvorogodišnji ugovor sa crveno-belima potpisao je 2017.godine, pre toga nastupao je za ekipe Proletera i Vršca, a od 2015. do 2017. godine igrao je sa velikim uspehom za FMP.

Sa Zvezdom je osvojio ABA ligu, dve titule prvaka Srbije i Superkup ABA lige, dok je sa mladom reprezentacijom osvojio titulu prvaka Evrope 2015. godine.

Ekipa Crvene zvezde otputovala je u Tursku na pripremni turnir, a prema ranije utvrđenim rasporedima, takmičarsku sezonu otvara utakmicom sa Fenerbahčeom u Istanbulu početkom oktobra na startu Evrolige.

Telegraf.rs