“Dobio sam poziv od Srbije, ali moja želja je Crna Gora”

Fudbaler Zvezde trenutno na pozajmici u ekipi Mladost GAT nema dilemu oko svog reprezentativnog statusa

Ofanzivac Crtvene zvezde na pozajmici u ekipi novosadske Mladosti Andrija Radulović staviće se na raspolaganje selektoru Crne Gore u nastavku karijere, potvrdio je to u razgovoru za crnogorske medije pošto je postojala dilema oko toga za koji će nacionalni tim da igra.

Andrija, rođeni Kotoranin, igrao je za mlađe kategorije Crne Gore, potom je u jednom renutku "promio dres" i zaigrao za mlađe kategorije Srbije, ali je sada ponovo

Za CG medije Radulović je objasnio zbog čega je u jednom trenutku promenio reprezentativni status.

U tom trenutku nisam bio u planovima selektora Crne Gore pa nisam htio da pravim "prazan hod" i odazvao sam se pozivu Srbije - objasnio je Radulović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sada je situacija drugačija, igrama u superligašu je naterao selektora mlade selekcije Crne Gore Miodraga Vukotića da ga uvrsti na spisak igrača na koje računa za predstojeće akcije. Radulović je objasnio kako je odlučio da se ponovo odazove pozivu zemlje u kojoj je rođen.

Naravno, kod mene se nikad nije dovodilo u pitanje za koju ću reprezentaciju nastupati, dobio sam u istom momentu i poziv Srbije, gde sam se konsultovao sa selektorom reprezentacije i rekao mu da je moja želja Crna Gora, i on je to sasvim normalno prihvatio, posavetovao me, pružio mi podršku i drago mi je zbog toga - otkrio je Radulović.Andrija Radulović

Foto: Telegraf

Andrija, veruje, da će ga u skorije vreme "videti" i nejgov prezimenjak na klupi "A" selekcije Crne Gore Miodrag Radulović.

Kao svaki mladi igrač što sanja da igra za svoju državu, tako sanjam i ja…Fokusiran sam na sebe, da pružam dobre partije i poziv će stići sam od sebe.

Radulovića je prvo korona "usporila" da pookaže više, potom je imao problema i sa mononukleozom, sada je sve to iza njega. U razgovoru za medije u svojoj zemlji prisetio se i momenta kada je na debiju za Zvezdu bio strelac.

- Moj debi je nešto posebno, sa 17 godina postići pogodak pred 20.000 gledalaca, nakon toga četiri dana odigrati "večiti derbi", je nešto neopisivo, ali se ne bih se vraćao u prošlost. Radim da iz dana u dan budem bolji i kao što sam rekao, rezultati dolaze kao nagrada dobrog rada.

U ekipi iz Novog Sada je pronašao ritam, dao je četiri gola u ovoj sezoni Superlige od ukupno šest koliko je dao novi član srpske fudbalske elite.

- Startovali smo loše, mislim da ekipa može i zaslužuje više, vredno treniramo i siguran sam da dobar rezultat neće izostati. Što se mene tiče, moglo je tu biti još par komada, nisam zadovoljan u potpunosti, uvek hoću više i nadam se da neću stati na ovoj cifri.

Ugovor sa Zvezdom ga vezuje do 2025. godine, ali trenutno samo razmišlja o aktuelnom timu i nastavku golgeterske serije.

- Trenutno sam u Novom Sadu, i u nekoj sam formi kojoj nisam bio dugo, tako da ne razmišljam puno o budućnosti, dajem sve od sebe, kockice će se same složiti.

(Telegraf.rs)