DOBIO OTKAZ! Bivši igrač Crvene zvezde slagao da je povređen kako bi gledao Zvezdu u finalu Kupa!?

On je došao na utakmicu bivšeg kluba, iako je prvobitno rekao svom trenutnom klubu da nije u mogućnosti da nastupa zbog povrede

Bečki Rapid je odlučio da raskine ugovor sa bivšim igračem Crvene zvezde, Filipom Stojkovićem, zbog "nesportskog ponašanja", odnosno, zbog činjenice da je došao u Beograd da gleda finale Kupa između Zvezde i Partizana, a prethodno je svom klubu rekao da nije spreman da igra.

Rapid je izdao i kompletno saopštenje povodom ovog slučaja, gde su istakli da su bili primorani na ovakav akt zbog ponašanja crnogorskog reprezentativca, koji se nije poneo kako se očekuje od profesionalnog fudbalera.

Klub se trudi da ispoštuje sve pravne obligacije prema fudbalerima i to isto očekuje od igrača. Ko "radi" za Rapid, mora tome da se posveti u potpunosti, to iziskuje najviši nivo profesionalizma i strasti sve do poslednjeg dana posla. Očigledno je da će uslediti posledice za sve koji to ne ispoštuju i koji se ponesu prema klubu s nipodaštavanjem. Niko nije veći od kluba - rekao je direktor Zoran Barišić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Povodom slučaja Filipa Stojkovića, oglasio se i predsednik Martin Brikner, koji je istakao da je klub bio primoran da raskine ugovor.

Velika porodica Rapida očekuje identifikaciju sa svakim igračem. Razočaran sam što to više nije slučaj ovde. Svako od nas je uneo celog sebe u uspehe kluba, zato je i razočaravajuće što je igrač, koji je sa kapitenskom trakom oko ruke, odbio da igra, a otišao je da slavi sa klubom koji više nije njegovo "radno mesto" - rekao je predsednik Rapida.

Slike Filipa Stojkovića sa proslave pehara kupa su brzo preplavile internet i austrijske medije. Prvo je sve preneo Aleksander Huber iz austrijskog "Kurira", koji je i prvi doneo vesto da je Rapid odlučio da otpusti igrača bez ikakve prvobitne opomene.

Osim Stojkovića, proslavi su prisustvovali i još dva bivša igrača, Nemanja Radonjić i Vujadin Savić, međutim, obojica su već završili sa svim klupskim obavezama, te su mogli neometano da se poajve u Beogradu.

(Telegraf.rs)