Dobili smo supertalenta i paklenog igrača, namerno sam probao ovu formaciju

„Ovo nam je trebalo“, poručio je Dejan Stanković

Malo ko je u trenerskoj eri Dejana Stankovića mučio Crvenu zvezdu kao Šturm ove večeri u Gracu.

Napravio je austrijski tim više šansi nego Milan, Gent, pa i primera radi Šahtjor u prijateljskom meču. Ali je Dejan Stanković zadovoljan viđenim u Austriji.

„Prezadovoljan sam, ovo nam je trebalo. Prvi put smo igrali posle dužeg vremena sa navijačima. Pokušavali smo da igramo, znali smo da će biti jak pritisak. Napravili smo mnogo neiznuđenih grešaka, ali ssve to ide u svrhu dobrih priprema. Ovo je bio pravi takmičarski meč, rival je bio izuzetno jak“, poručio je u razgovoru za Arenu Sport Dejan Stanković.

Iznenadio je Zvezdin šef stručnog štaba odlukom da počne meč sa trojicom igrača u poslednjoj liniji. Neuigranost je vešto koristio Šturm.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

„Namerno sam sastavio takvu odbranu. Znam da će neko reći što baš sada, kada je generalna proba. Ali baš zato. Zato služe pripreme. Znam gde smo grešili, trudili smo se da igramo kroz pas. Imali smo problema u konstrukciji napada, ali nemam šta da zamerim. Igrali smo sasvim korektno drugo poluvreme. Mogli smo da damo još koji gol“.

Crveno-beli su napravili četirii penala na priprema u Austriji. Tri su delo Sanogoa.

„Ne zanima me kriterijum. U Evropi su ovakve stvari mnogo opasne. Zbog jeddnog takvog detalja možeš da ostanewš kod kuće“.

Igrao je samo šest minuta mladi Petar Stanić, ali je pokazao dovoljno. Čak je mogao da postane ličnost prvog reda da njegovu bombu sa 16 metara nije skinuo golman Šturma.

„Dobili smo jednog supertalenta, taj mali Stanić može da bude paklen igrač. Videćete, da ga ne hvalim previše“.

Kratko o ukupnom utisku.

„Prezadovoljan sam. Ovo je grupa sjajnih momaka. Odradili smo i dobar prelazni rok. Za nekoliko dana Drago će da bude u fulu, čekamo Dijonija da nadođe“, dodao je Dejan Stanković.