DNP ŠOKIRAO CRNOGORCE: “Vređaju sve srpsko, a kupuju stanove u Beogradu i trče tamo na splavove” (FOTO)

- Ovo je bio unapred izrežiran scenario u strogo kontrolisanom ambijentu - kažu iz ove partije

Demokratska Narodna Partija Crne Gore najoštrije osuđuje atmosferu naglašenog fašizma i linčakoja je sinoć obežila košarkašu utakmicu "Budućnosti" i "Crvene zvezde", uz primitivističke povike "Ubij Srbina!", "Ubij Ciganina!". I sve to uz javni linč dvojice navijača "Crvene zvezde" pred regionalnom sportskom i ukupnom javnošću, koja je pratila ovaj košarkaški meč.

- U srpskom narodu Crne Gore režim vidi državnog neprijatelja s kojim se treba javno obračunati, i to pred kamerama, da sve bude transparentno. Zato je bio unapred izrežiran scenario u strogo kontrolisanom ambijentu. Stoga se nisu mogle ni kupiti karte jer su deljene isključivo po partijskoj i tajkunskoj pripadnosti. Zatim su izmanipulisani, instruirani i zavedeni navijači priredili nacionalističku orgiju u prisustvu predsednika države, Đukanovića, za kog su predstavu i odradili uz njegovu ličnu superviziju sa tribina - ističu iz DNP-a.

Foto: MN Press

U čitavoj ovoj farsi, napominju, posebno je skandalozno što su se među predvodnicima ovog šovinističkog pira našli i sinovi visokih državnih funkcionera.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

A oni, inače, svi od reda u tom "ciganskom" Beogradu imaju velike stanove, poslovne prostore i razvijen biznis. Pa svi jedva i čekaju vikend da se u mrskoj Srbiji malo relaksiraju po Knez Mihailovoj uz večernji obilazak beogradskih splavova - navode iz ove stranke.

DNP posebno potencira, naglašava se u saopštenju, "fašističko ponašanje sportskog novinara Javnog servisa, Nebojše Šofranca, koji je, nakon neprofesionalnog prenošenja utakmice, na svom Fejsbuk profilu u uličarskom maniru izblatio poziv televizijskog novinara ličnim rasističkim komentarima na račun srpskog naroda".

Foto: Aba-liga.com/Budućnost VOLI

Time je prvenstveno ponizio svoju profesiju i zaslužio da bude otpušten iz RTCG. Ovo tim pre što mu platu daje i 30 odsto predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori, kojeg je na Fejsbuk profilu, nedostojno za svoju struku, pun mržnje i šovinizma, etiketirao sa "džukci", "Četniku, mrš odavde kako ti glava glomazna zna", "Kakvi gmizavci i izrodi, a još odrani", "Mora li svaki četnik pisat' ćirilicom?"… Inače, tokom samog meča je, kao "profesionalan" sportski komentator, na svaki napad "Crvene Zvezde" ćutao kao zaliven, a potom izvrtao uzvike s tribina da bi opravdao skaradne poruke navijača na ličnoj osnovi o javnim ličnostima iz Srbije - kažu iz DNP-a.

- Postavlja se i pitanje kakva će biti reakcija Udruženja sportskih novinara Crne Gore na ponašanje Šofranca, nedostojno struke kojom se bavi - navode iz DNP-a.

Sinoćna utakmica je, ocenjuju u ovoj partiji, i flagrantna manifestacija institucionalnog progona srpskog naroda u Crnoj Gori, kog režim kroz razne montirane političke procese želi da getoizira.

Printskrin: Facebook.com/Crnogorski Vremeplov

- I tokom sportskih priredbi dozvoliti ostrašćenim režimskim fanaticima da, po zadatku, beskrupulozno napadnu svakog ko navija za "Crvenu Zvezdu" ili "Partizan". Time se šalje jasna poruka da se za slučaj napada, ili čak ubistva Srbina, neće odgovarati.

Stoga i nije čudo što je, nakon odigrane utakmice Crne Gore i Engleske, Fudbalski savez Engleske prijavio strogo kontrolisanu partijsku publiku režima za rasizam, pa će se naredni mečevi reprezentacije održavati pred praznim tribinama. A to je najveća antireklama crnogorskog sporta zahvaljujući kalkulacijama režima i u toj sferi - napominju.

DNP nije s odobravanjem primio ni povišene tenzije u Beogradu na utakmici dva tima, dodaju, "ali su one bile teatarskog tipa u odnosu na vulkan mržnje u koji su upali navijači "Zvezde" i njeni košarkaši na stadionu "Budućnosti" u Podgorici".

DNP poziva crnogorski režim, jer od njega kreće i ovo, kao i mnoga druga zla u našoj zemlji, da prestane da manipuliše omladinom i navijačkim strastima između "Budućnosti" i "Crvene Zvezde".

Printskrin: Facebook.com/Crnogorski Vremeplov

DNP upozorava da bi bilo čiji ugroženi, ili, ne daj Bože, izgubljeni život na ovim mečevima, kako naših, tako i navijača iz Beograda, predstavljao tragediju i fijasko košarkaškog i svakog drugog sporta na ovim prostorima. DNP u čitavom ovom košarkaškom nadigravanju samo želi da pobedi sport, da pobedi bolji, "Budućnost" ili "Crvena Zvezda".

Zato upozoravamo vlasti u Podgorici da se ne igraju emocijama crnogorske omladine na sportskim utakmicima, i da se više ne smeju dozvoliti rizični izgredi ni u Podgorici ni Beogradu.

Zato sugerišemo i apelujemo da se navijači "Budućnosti" i "Crvene Zvezde" uzdignu iznad manipulacija Đukanovića, pa bi pomirenje među poštovaocima oba tima, i sportski pozdravi na tribinama, naišli, uvereni smo, na opšte zadovoljstvo sportske i celokupne javnosti. A politika je svugde, pa i ova Đukanovića u Crnoj Gori, sportu donosila, i donosi samo probleme - saopštila je DNP.

Telegraf.rs